2019 was een belangrijk jaar voor de familie Van den Brande en haar holding Palmyra Brands. In dat jaar verkocht de familie samen met haar collega aandeelhouders de Spoelberch de rusthuisgroep Armonea aan de Franse concurrent Colisée. De familie Van den Brande kon daarop een meerwaarde incasseren van 64 miljoen euro. De opbrengst van die operatie werd onder meer gebruikt om de lange termijn bankschulden af te bouwen van 169 naar 24 miljoen euro. De familie herinvesteerde daarnaast een deel middelen waardoor ze zelf nu net geen 7 % controleert van Colisée. Ondertussen werkt ze met Orelia verder aan de uitbouw van een eigen groep rusthuizen. Orelia sloot daarbij dit jaar een erfpachtovereenkomst met de groep Cofinimmo voor 6 bestaande rusthuizen. Tenslotte nam Palmyra ook het West-Vlaamse bedrijf Aperi over, een kleine specialist in digitale communicatiesystemen voor rust- en ziekenhuizen.
Palymra Brands kon 2019 afsluiten met een nettowinst op groepsniveau van 18 miljoen euro tegenover nog een verlies van 9,7 miljoen het jaar daarvoor. Na de verkoop van Armonea wil Van den Brande duidelijk verder groeien in de sector van de rusthuizen en assistentiewoningen en wel met haar eigen groep Orelia. Maar eerder dan pure overnames wil Orelia groeien door de opwaardering van bestaande rusthuizen. Die keuze impliceert meer investeringen maar moet op lange termijn meer rendabel zijn. In de operatie met Cofinimmo bracht Orelia het vastgoed in van zes rusthuizen. De inbreng in natura voor een erfpacht van initieel 27 jaar werd vergoed in Cofinimmo aandelen die daarna onmiddellijk werden verkocht. Opmerkelijk is wel dat in alle jaarrekeningen van de groep geen enkele keer het woord covid of corona valt.
De familie diversifieerde ook een belangrijk deel middelen in andere bedrijven buiten de rusthuissector. Het gaat dan onder meer om bedrijven actief in de verpakkings- en modesedctor. Die diversificatie werd gegroepeerd in de holding Beukenwoud, een dochter van Palmyra Brands.