NIEUW – Familie Van den Brande pompt 17,5 miljoen euro in modelabel Les Hommes

Tom Notte en Bart Vandenbosch

De Antwerpse familie Van den Brande heeft 17,5 miljoen euro voorschotten aan de modegroep Les Hommes omgezet in kapitaal. Daarna werd 3,3 miljoen overgedragen verlies weggeboekt. De modegroep kan nu verder met een kapitaal van 19 miljoen euro. Les Hommes wordt vorm gegeven door het Limburgse koppel mode ontwerpers Tom Notte en Bart Vandenbosch. Die zijn gevestigd in Milaan. De familie Van den Brande is vooral bekend als 50 % aandeelhouder van de rusthuizengroep Armonea. Ze controleert die samen met de familie de Spoelberch, een relatie die blijkbaar naar haar einde zou lopen want Armonea zou te koop staan. Les Hommes is een diversificatie van de familie Van den Brande en koestert al jaren internationale ambities.

De familie Van den Brande controleert 100 % van Les Hommes via haar holding Beukenwoud. De huidige operatie loopt over de dochtervennootschap N-VDB Fashion. Na de kapitaaloperatie wijzigt die haar naam in Les Hommes Group. Het aandelenbelang van Notte en Vandenbosch in de groep lijkt daarmee verdwenen te zijn.



Les Hommes kreeg in 2017 een nieuwe CEO. Het merk mikt op een forse groei in China de komende jaren. Ook online verkoop moet op de sporen worden gezet, onder meer via een samenwerking met online specialist in de verkoop van luxe kledij Farfetch. Er wordt ook gekeken naar de ontwikkeling van een eigen brillenlijn en parfumlijn. Notte en Vandenbosch ventileren op geregelde tijdstippen hun ambities om in China door te breken en mondiaal een winkelketen uit te bouwen. Het koppel ging in 2005 in zee met de familie Van den Brande, oorspronkelijk in een 50/50 verhouding. In 2012 verhuisden Notte en Vandenbosch van Antwerpen naar Milaan.