NIEUW – Familie Van Den Brande pompt nog eens 3 miljoen euro in One Smart Control

Adrian Obrist, CEO van Digitalstrom en zijn collega Bert De Haes, CEO van One Smart Control.

De familie Van Den Brande heeft het kapitaal van haar domotica dochter One Smart Control opgetrokken met 3 miljoen euro. Vorig jaar werd ook al een lening van 3,8 miljoen euro omgezet in kapitaal. One Smart Control stemt de technieken als verwarming, ventilatie, warmtepomp, zonnepanelen op elkaar af. De start up kijkt aan tegen 3 miljoen euro overgedragen verliezen. Voor dit jaar mikt het bedrijf op 4 miljoen euro omzet. Recent werd ook de fusie aangekondigd van One Smart Control met haar Duits-Oostenrijkse collega Digitalstrom. De nieuwe fusie eenheid moet dan een Europese marktpositie kunnen uitbouwen.

Sedert haar oprichting in 2013 werkt One Smart Control met verschillende hardware componenten met Digitalstrom technologie. Daarbij wordt huisautomatisering mogelijk zonder dat de woning extra bekabeling nodig heeft. One Smart Control ontwikkelde daarbij een full service smart home pakket dat niet alleen eenvoudig kan geïnstalleerd worden, maar ook eenvoudig is in gebruik. Met deze fusie is de samenwerking tussen de beide bedrijven in een volgende fase gekomen.



Voor de familie Van Den Brande is One Smart Control één van haar diversificatie bedrijven. Haar belangrijkste activa is een participatie van 50 % in de rusthuisgroep Armonea samen met de familie de Spoelberch. Die laatste is op zoek naar een overnemer voor de rusthuisgroep, de grootste speler op de markt van private rusthuizen in België. Ook de familie Van Den Brande zou bereid zijn haar participatie in Armonea te gelde te maken.