NIEUW – Golazo nu ook (indirect) aandeelhouder van ‘De hand van Maradona’

Bob Verbeeck blijft met zijn sportmanagementbedrijf Golazo een snel parcours van overnames afleggen. Vorige maand werd nog bekend dat hij het bedrijf SportIDee heeft overgenomen, een Belgische organisator van veldritwedstrijden. Soms zorgt zo’n overname nog voor verrassingen. Zo blijkt dat Golazo nu 12,5 % controleert van het Nederlandse bedrijf “De hand van Maradona’. Op hun website koop je een gesigneerde shirt van Lionel Messi, met persoonlijke dedicatie door de ster hemzelf, voor 2.999 euro. De gesigneerde shirt van Eden Hazard uit het WK 2018 is minder populair. Je koopt hem met 20 % korting voor 399 euro. Dat is evenveel als voor een gesigneerde gele trui waarmee Joop Zoetemelk in 1980 de Ronde van Frankrijk won.



Golazo woordvoerder Gert Van Goolen verduidelijkt dat de participatie in ‘De hand van Maradona’ een indirect gevolg is van het feit dat Golazo vorig jaar 50 % kocht van het Nederlandse sportmanagementbedrijf Triple Double van Bob van Oosterhout. Die laatste zijn kantoor in Eindhoven gaat door als een klein sportmuseum. De handschoenen van Muhammad Ali liggen er. Voetbalshirts van Arjen Robben en Diego Maradona, een gesigneerde bal van Lionel Messi. Naar eigen zeggen herbergt Triple Double met 4.000 boeken de grootste Nederlandstalige sportbibliotheek. ‘De hand van Maradona’ omschrijft zichzelf als “marktleider in de Benelux inzake sportmemorabillia’. Het gaat dan om gesigneerde of gepersonaliseerde sportartikelen, met echtheidcertificaat, al dan niet ingelijst. Het bedrijf verzorgt ook zelf de verzending. In het aanbod vooral voetbalshirts, maar ook enkele stukken van internationale sportsterren zoals de gesigneerde bokshandschoenen van Floyd Mayweather en Mike Tyson, of nog, een gesigneerde, zwarte Nike tennis cap van Roger Federer, ingelijst, voor 999 euro.

Golazo zelf heeft trouwens een sterk 2018 achter de rug. De omzet van het bedrijf klom van 74 naar 85 miljoen euro. De operationele cash flow bedroeg 15,3 (13 in 2017) miljoen euro, goed voor een netto winst van 5,9 (4,8) miljoen euro. Bob Verbeeck controleert 80 % van het bedrijf. 20 % verkocht hij aan een aantal externe investeerders, precies om mee zijn snelle overname ambities te financieren.