NIEUW – Hannecart rondt verkoop Stationspostgebouw Den Haag succesvol af

De Belgische projectontwikkelaar Life.NL heeft het Stationspostgebouw in Den Haag verkocht aan het Franse investeringsfonds PFO2 dat wordt beheerd door Perial Asset Management. Het imposante monumentale gebouw, aanpalend aan het station van den Haag, wordt op dit moment ingrijpend verbouwd en biedt vanaf midden 2021 langjarig kantoorruimte aan de huurders PostNL en co-wroking specialist Fosbury&Sons. Life.NL is in handen van Serge Hannecart (67%) en Mathi Gijbels (33%). Het Stationspostgebouw vormt één site samen met nog vijf torens. Het geheel is goed voor 240.000 vierkante meter. Er komen woningen, winkels, kantoren, een hotel en 2.500 appartementen. Serge Hannecart schat de globale verkoopwaarde op een miljard euro.Het Stationspostgebouw is ontworpen in 1939 door de toenmalige Nederlandse rijksbouwmeester G.C. Bremer en wordt onder leiding van KCAP Architects & Planners getransformeerd tot een levendige stad binnen de stad, goed voor 25.000 m². Naast het PostNL hoofdkantoor vormt het coworking concept een belangrijke schakel voor verbinding en ontmoeting met kantoorruimte op maat inclusief vergader- en flexwerkplekken. Coworking is een specialiteit die Serge Hannecart met zijn Lifeworld groep heeft uitgebouwd onder de naam Fosbury.

Life.NL is een ontwikkelaar die sinds 7 jaar actief is in Nederland. Sinds de oprichting zijn er 900 studentenkamers in Maastricht, Vaals en Enschede gerealiseerd en verkocht. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar een organisatie met meer dan 2 miljard euro aan project- en gebiedsontwikkelingen in Nederland.

Daarnaast zijn Hannecart en Gijbels in België samen voor 50 % aandeelhouder van de projectontwikkelaar Futurn. Die is gespecialiseerd in de herontwikkeling van bedrijfsvastgoed, doorgaans gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen. Futurn is onder meer actief met de herontwikkeling van de vroegere Barco-site in Kuurne en van de vroegere drukkerij Concentra in Hasselt.