Familie Gijbels [670]

Vermogen € 22 732 000
Gekend als Mathieu Gijbels
Activiteit Bouwbedrijf
Inplanting Opglabbeek
Huidige positie 670


De eerste stenen van de Gijbels Group werden gelegd in 1969 toen Mathieu Gijbels besloot om een eigen zaak te starten als zelfstandig plaatser van kippeninstallaties. Bij zijn eerste klant haalde hij naast de kippeninstallatie gelijk de hele stal – inclusief bouwwerken – binnen en ging vervolgens op zoek naar voldoende buurmannen met ervaring in de bouw. Op elf dagen tijd werd een perfecte stal – die er overigens nog altijd staat – uit de grond gestampt.

In 1973 schakelde het bedrijf over naar het bouwen van hangaars. Iets later besefte Mathieu Gijbels dat hangaars bouwen geen eindpunt kon zijn. Hij zag toen al in dat bedrijfsleiders gevoelig zouden worden voor de uitstraling van hun bedrijfsgebouw en dat imago een grote rol zou gaan spelen in de industriële bouwsector. Dus begon hij in 1977 met industriële villabouw. In 1979 begon nv Mathieu Gijbels dan met industriële projectbouw waarbij vastgoedadvies en bedrijfshuisvesting centraal staan

In 1980 richt nv Mathieu Gijbels de blik resoluut over de provincie- en landsgrenzen met het sleutel-op-de-deur concept. Intussen had Mathieu Gijbels naast nv Mathieu Gijbels ook nv Gijmacon opgericht die activiteiten op gebied van aluminium constructies groepeerde. In 1997 verhuisde hele bedrijf naar de Luxor bedrijfsterreinen in Opglabbeek. Het kantoorgebouw is nog steeds het visitekaartje van ons bedrijf.

In 1999 nam Mathi, de zoon van Mathieu Gijbels, de fakkel van zijn vader over en bracht de verschillende ondernemingen nv Mathieu Gijbels, nv Gijmacon staal, nv Gijmacon plooi, nv Gijmacon Aluminium en nv Immopro onder in de holding Gijbels Group. Hij voerde de omzet op tot boven de 50 miljoen euro en het personeelsbestand van 250 naar meer dan 300.

Mathieu Gijbels overleed in 2019 op 76-jarige leeftijd na een slepende ziekte.