NIEUW – Mathi Gijbels en Serge Hannecart stappen in Futurn Holding

De Limburgse projectontwikkelaar Mathi Gijbels en zijn Antwerpse collega Serge Hannecart nemen elk een kwart aandelen op van de nieuwe Futurn Holding. De overige 50 % van de aandelen zijn voor gelijke delen in handen van Frederik Baert en Gunther Biddelo, de twee zaakvoerders van projectontwikkelaar Futurn. Die is gespecialiseerd in de herontwikkeling van bedrijfsvastgoed, doorgaans gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen. Baert en Biddelo kennen elkaar van bij Koramic Real Estate, het bedrijf van Christian Dumolin, waar ze verantwoordelijk waren voor het beheer en de uitbreiding van het vastgoedpatrimonium. Bijna 20 jaar terug gingen ze van start met hun eigen bedrijf Futurn. Hannecart investeerde eerder al in Futurn.Futurn Holding krijgt een kapitaal mee van 5 miljoen euro, gelijk verdeeld over de vier aandeelhouders. De projectontwikkelaar liep recent in de kijker met twee projecten. In september 2013 verhuisde technologiereus Barco een groot deel van zijn productieactiviteit in Kuurne naar de nieuwe campus in het Kennedypark in Kortrijk. Futurn engageerde zich om de logistieke transformatie en uitbreiding van de Barco-site te realiseren, maar ook om de rest van het terrein aan te kopen. Van de 4,6 hectare wordt 2,5 hectare met nieuwe gebouwen ingevuld met daarin plaats voor nieuwe bedrijven. De oude gebouwen worden gestript en heringedeeld. Aan de andere kant van het land in Hasselt bouwt Futurn de voormalige site van de mediagroep en drukkerij Concentra van de familie Baert om tot een multifunctioneel bedrijvenpark van in totaal 7,5 hectare.

Mathi Gijbels en Serge Hannecart kennen elkaar dan weer via samenwerking in diverse projecten. Eerder dit jaar kwamen ze in het nieuws met het HS Kwartier dat wordt gebouwd aan het treinstation Holland Spoor in het Nederandse Den Haag. Het gaat over vijf torens en een gebouw, samen 240.000 vierkante meter. Er komen woningen, winkels, kantoren, een hotel en 2500 appartementen. Er is al een overeenkomst met PostNL over de vestiging van het hoofdkantoor in het complex. Dat is 25.000 vierkante meter groot. Hannecart schat de verkoopwaarde op een miljard euro.

Serge Hannecart ging in 1989 van start met zijn bedrijf Himmos dat hij later verkocht aan de Nederlandse bouwgroep Heijmans om het in 2010 terug te kopen. Mee aandeelhouder in Himmos is de Nederlander Jaap Rosen Jacobson, de ex-topman van de luchtvaartgroep VLM. Vastgoedoperaties stuurt Hannecart via Living in funky environments, of kortweg Life, studentenkamers zijn er in Student Life, Land voor Life fungeert als grondbank en Invest for Life is de beheersmaatschappij voor investeringsvastgoed.