NIEUW – Jean-Pierre Millet stapt in vastgoed met Olivier Duha en familie Herpain

Jean-Pierre Millet (Foto: PrimeStone)

De Franse investeerder Jean-Pierre Millet heeft met Olivier Duha twee vastgoedvennootschappen opgericht samen met de Brusselse bouwheer en projectontwikkelaar Herpain. Daarmee zitten we in de betere kringen van de Brusselse “haute finance”. Jean-Pierre Millet is de voorzitter van de Nationale Portefeuillemaatschappij, de investeringsgroep van de familie Gérald Frère. Misschien kent u zijn naam ook van het gelijknamige kledingmerk waar Paul Jambers in deze lage landen ooit als journalist furore mee maakte. Olivier Duha maakt dan weer furore in de wereld van de digitale diensten. Als oprichter van de groep Webhelp is hij momenteel CEO van de groep die wereldwijd 90.000 werknemers telt en 1,6 miljard euro omzet haalt. Webhelp werd in 2019 overgenomen door de groep GBL van de familie Frère. De groep Herpain is naast bouwbedrijf ook projectontwikkelaar. Het bedrijf is in handen van de gelijknamige familie.

Als adviseur van de Boston Consulting Group werkte Jean-Pierre Millet ooit nog voor de Luxemburgse holding Artal. Die laatste vormde dan weer de basis van het vermogen van Eric Wittouck, momenteel nog steeds de Rijkste Belg. Nadien stampte hij de Europese poot van de private-equityreus Carlyle uit de grond. In 2014 richtte hij het investeringsfonds PrimeStone op. Hij is ook de kleinzoon van de oprichter van het kledingmerk Millet dat in 2014 werd verkocht aan de Zwitserse groep Calida. Millet produceert sport- en buitenkleding. De groep telt 750 medewerkers en staat voor een omzet van 75 miljoen euro. Eind vorig jaar gaf Jean-Pierre Millet zichzelf een cadeautje. Samen met een investeringsfonds kocht hij het bedrijf Millet terug van de Zwitsers en bracht het opnieuw in de eigen familie. Millet werd in 2020 voorzitter van de Nationale Portefeuillemaatschappij.Olivier Duha richtte in juni 2000 samen met Frédéric Jousset, die hij ontmoette bij Bain & Company, het bedrijf Webhelp op. Het bedrijf biedt online hulpdiensten aan met de hulp van “webwizards”, adviseurs met specifieke onderzoeksinstrumenten. Het aanvankelijke concept evolueerde naar een globaal callcenter aanbod: hotlinediensten, telemarketing, post en e-mailverwerking. Corona en thuiswerk betekenden een forse stap voorwaarts in de omzet van Webhelp. Het internetbedrijf werd in 2020 overgenomen door de groep GBL tegen een waardering van 2,4 miljard euro. GBL is in handen van Ian Galliene en zijn echtgenote Ségolène Frère. Die laatste is de zus van Gérald Frère die uit de erfenis van zijn vader het beheer kreeg van de de Nationale Portefeuillemaatschappij.

Duha en Millet controleren elk 25 % van de nieuw opgerichte vastgoedvennootschappen Herpain Immo en Hu Accomoda. De familie Herpain controleert telkens de overige 50 %.