NIEUW – Jérome Lhoist verankert videobedrijf StoryMe in de Gang Group

Jérome Lhoist (Foto: LinkedIn)

De financier Jérome Lhoist heeft het bedrijf StoryMe ondergebracht in de nieuw opgerichte holding Gang Group. StoryMe vertaalt marketingstrategieën in video en animatiebestanden. Lhoist stapte in 2018 in het kapitaal van het bedrijf en is nu meerderheidsaandeelhouder. Gang Group kreeg een kapitaal mee van 5,2 miljoen euro waarvan Lhoist 2 miljoen cash inbracht en de inbreng in natura van StoryMe op 2,3 miljoen euro werd gewaardeerd. Jérome Lhoist controleert daarmee 82 % van de holding. De derde zoon van wijlen baron Léon-Albert Lhoist, overleden in 2011, ontpopt zich tot een veelzijdig investeerder. Zijn familie controleert de gelijknamige kalk multinational met hoofdzetel in het Waalse Limelette.

StoryMe werkt aan zijn financiële rendabiliteit. In 2022 incasseerde het bedrijf nog een verlies van 0,78 miljoen euro om te eindigen op een overgedragen verlies van 4,2 miljoen euro. Louis Gheysens is sedert januari 2023 CEO van het videobedrijf en is nu ook één van de twee minderheidsaandeelhouders van de Gang Group.



Jérome Lhoist van zijn kant kwam eerder in het nieuws als mede oprichter van Noia, een Luxemburgse specialist in beleggingen in cryptomunten. Noia recruteert investeerders onder de vermogende family offices. Eind 2022 kwam hij in het nieuws als investeerder in het Waalse biotechbedrijf H2WIN dat waterstof produceert via de fotosynthesecapaciteit van blauwalgen. H2WIN haalde toen 3,3 miljoen euro op bij verschillende Belgische private equity fondsen waaronder Bertrand Velge, aandeelhouder van Bekaert, Eric Swenden ex-Vandemoortele, en dus ook Jérôme Lhoist. En nog in 2022 kocht hij samen met zijn twee broers ‘The Woods’, een vastgoedsite in Hoeilaart. Het pand omvat een multifunctionele werkruimte en gemeenschappelijke ruimtes voor ontspanning en vergaderingen. De Lhoist broers willen een deel van The Woods gebruiken als hoofdkwartier van hun groep, die actief is in de horeca- en evenementensector. De broers zijn actief in de bedrijven People First (teambuilding en sportevenementen), Knokke Out (horeca en uitgaansgelegenheden) en Tero (biologische restaurants). 70% van het complex is verhuurd aan andere bedrijven.