NIEUW – Luc Dheedene brengt samen met Sergio Herman AIRepublic naar Antwerpen

Luc Dheedene

De fashion expert Luc Dheedene heeft samen met zijn twee zonen Miguel en Gregory de vennootschap Air Republic Antwerp opgericht. Bedoeling is samen met topchef Sergio Herman het AIRepublic concept in te planten in Antwerpen. “We zijn inderdaad met een nieuw concept bezig samen met Sergio Herman maar dat zal pas voor eind 2019 zijn. Dus we gaan hier momenteel nog geen communicatie over doen.” zo zegt Miguel Dheedene in een reactie. Sergio Herman opende in de Nederlandse kustgemeente Cadzand, nabij Knokke, de brasserie AIRepublic. Bedoeling van Herman was terug te keren naar zijn roots, lekker en goedkoop maar intens eten. Maar de topchef werd het slachtoffer van zijn succes. Al onmiddellijk kreeg Air Republic een Michelin ster. Waarop de prijzen op de menukaart navenant stegen.

Luc Dheedene wordt wel eens de machtigste mode zakenman in de Benelux genoemd. Zijn modeagentuur Fashion Club 70 bedient ruim 1.000 winkels van topmerken als Dolce&Gabbana, Liu Jo, Cavalli, Valentino en Bikkembergs. Hij baat zelf ook een aantal winkels uit, onder meer in Knokke en Antwerpen. In die laatste stad exploiteerde hij ook een tijdlang het luxehotel Maison Delaneau. Nog in Antwerpen is Dheedene een graag en veel geziene gast in The Jane, het jongste concept sterrenrestaurant van Sergio Herman. Beide ondernemers zijn dan ook geen onbekenden voor elkaar.Het logo van AIRepublic

Nu hebben ze besloten de handen in elkaar te slaan en samen het concept van AIRepublic in te planten in Antwerpen. “AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand.”, zo leert de website van het restaurant. “We serveren eenvoudige bereidingen van vis en schaal- en schelpdieren. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en Sergio’s roots.” Dat laatste heeft betrekking op Ronnie Herman, de vorig jaar overleden vader van Sergio Herman en jarenlang uitbater van het mosselrestaurant Oud Sluis. Ook Luc Dheedene zette al enkele stappen in de horeca onder meer met het Verso Café in Antwerpen.