NIEUW – Miix aandeelhouders kapitaliseren holding met 12 miljoen euro

De oprichters van Miix

Vorig jaar hebben vier bekende namen in de Vlaamse vastgoedsector de nieuwe projectontwikkelaar Miix opgericht. Concreet gaat het om broer en zus Joost en Claudia Callens van de bouwonderneming Durabrik uit Drongen, via hun holding Camino, Stephanie Valcke van Bistierland, een ontwikkelaar van woonprojecten uit Harelbeke die nauw is verwant met Désiré Stadsbader van de gelijknamige aannemer die wordt geleid door haar broer Dominique, David Vanbiervliet van de groep Fivanco uit Zonnebeke en Jan Hooijmaaijer van de vastgoedontwikkelaar Hoprom uit Kortrijk, onder meer bekend van luxevastgoed in Knokke. Deze combinatie heeft nu zijn groep ondergebracht in de Miix holding die een kapitaal meekrijgt van 12 miljoen euro, verdeeld in vier gelijke delen. De groep maakte al één project bekend, de bouw van 110 appartementen in Herentals.

Projectontwikkeling zou geen vastgoed zijn, mocht er geen complexe juridische structuur achter schuil gaan, zo ook bij Miix. De Miix Holding die nu het levenslicht zag, is een omvorming van de bestaande vennootschap Miix Land. Onmiddellijk na die omvorming richtte de Miix Holding de nieuwe vennootschap Miix Land op. Bedoeling is dat Miix een onafhankelijke parcours rijdt, de partners blijven hun eigen koers varen.



Miix wil zich toeleggen op complexere en grootschaliger dossiers, vanaf 50 wooneenheden, liefst in binnenstedelijke projecten. Nu werd ook de vennootschap Miix Poederkot opgericht. Die naam verwijst naar de site ‘Poederkot’, een voormalige munitiefabriek, op wandelafstand van het station van Herentals. Miix ontwikkelt daar in een eerste fase 110 appartementen en 5 urban villa’s, die in een nieuw toekomstig stadspark zullen staan. Alle buurtondersteunende voorzieningen, zoals winkels en stadsdiensten, bevinden zich op wandelafstand van het project.