Familie Van Biervliet [344]

Vermogen € 67 193 000
Gekend als Fivanco
Activiteit Vastgoed
Inplanting Ieper
Huidige positie 344


Fivanco uit Zonnebeke nabij Kortrijk is de holding van de familie Van Biervliet. Die familie is van oudsher gekend als steenbakker met de bedrijven Steenbakkerijen van Zonnebeke en de Briqueterie de Warneton. Maar die activiteit werd in 1994 verkocht aan een multinational waarna de familie via Fivanco de verkoopsopbrengst herinvesteerde in vastgoedprojecten in onder meer Polen en Roemenië, waar bij voorkeur gewerkt wordt in joint ventures.

Fivanco neemt ook participaties in groeibedrijven. Met het project Sea Real Estates kwam Fivanco even in het daglicht te staan. Sea Real Estates investeert in vakantieflats aan de Baltische kust. Bill Bellens heeft het allemaal al eens meegemaakt, zegt hij: de eerste vastgoedgolf aan de Spaanse costa’s en de rush op het vastgoed aan de Noordzee. Sinds enkele jaren heeft hij zijn vaste verblijfplaats aan de Noord-Poolse kust, waar hij in opdracht van Fivanco het project opvolgt. ‘Van één indruk kan ik me hier niet ontdoen’, zegt Bellens. ‘Dit lijkt op wat we in de jaren zestig gekend hebben aan onze Belgische kust: ontluikend toerisme, een ontwakende middenklasse met koopkracht en zachtjes stijgende vastgoedprijzen die op termijn zo goed als zeker exploderen.’

Sea Real Estates ging van start in het kustplaatsje Rewal, dat blijkbaar kan bogen op mooie troeven: uitgestrekte stranden, een duinengordel met daarachter een groot loofbos en een zacht klimaat. Voor het overige schuwt de familie Van Biervliet elk zonlicht en opereert ze bij voorkeur in de luwte.

In 2015 koopt David Vanbiervliet zijn zus Caroline uit en gaat hij alleen verder.