Eind vorige eeuw overleed Désiré Stadsbader sr op 84-jarige leeftijd. Stadsbader startte zijn bouwbedrijf kort na de Tweede Wereldoorlog. Hij was ook de bezieler van bouwbeurs Matexpo, een van de belangrijkste vakbeurzen voor bouwmaterialen en -machines in Europa. Desiré Stadsbader, een niet onaardige ex-profwielrenner, was ook een tijdlang voorzitter van voetbalclub KRC Harelbeke.
In de jaren tachtig verdeelde hij de bouw- en aannemingsgroep onder zijn vier kinderen, die elk hun eigen weg gingen. De bedrijven en vennootschappen opereren sindsdien autonoom en zijn operationeel onafhankelijk van elkaar. De familie Stadsbader blijft daarmee globaal een belangrijke economische actor in Zuidwest-Vlaanderen. Het bekendste bedrijf uit de groep was wellicht Stadsbader-Flamand, in heel België actief in de wegenbouw en geleid door Désiré Stadsbader junior. Het bedrijf bundelt haar activiteiten rond drie pijlers: burgerlijke bouwkunde, bouwwerken en milieu. Hij heeft ook vestigingen in Doornik, Kallo en Somain (Frankrijk). In 2014 nam de groep Stadsbader het bouwbedrijf Van Maercke over. Met de overname versterken ze hun positie in de industriebouw. Via een management buy out is het bedrijf nu in handen van Dominique Valcke, de stiefzoon van Désiré Stadsbader jr. Désiré Stadsbader jr overleed in 2023 op 75-jarige leeftijd.
Een andere zoon, Jean-Pierre, is gedelegeerd bestuurder van Tramo, actief in openbare werken. Tramo is ook het bedrijf dat aan het werk was op de plaats van de gasramp in Ghislenghien, en zich daarvoor diende te verantwoorden voor de rechtbank, samen met een rist andere gedagvaarden. Tramo werd in beroep vrijgesproken. Dochter Carine leidt projectontwikkelaar Imstad. Stortbeton Stadsbader was tot 2007 in handen van Jacques Stadsbader, die ook gedelegeerd bestuurder is van bouwmaterialengroep Cantillana. Jacques Stadsbader is de jongste zoon van Desiré senior. In 2007 verkocht hij Stortbeton Stadsbader aan het Zwitserse Hocim.
Het hier vermelde vermogen heeft betrekking op Dominique Valcke.