NIEUW – Olivier Somers stapt uit website Decovry.com

Carole Meert ging in 2012 van start met Decovry.com

De veelgeplaagde ondernemer Olivier Somers neemt ontslag als bestuurder van “A growing three”, de vennootschap boven de webshop Decovry.com. Die laatste gaat door als één van de meest scherpe internetverkopers van binnenhuisdeco. Somers maakte fortuin met het bedrijf Gemaco, verkoper van promoartikelen, dat hij samen beheerde met Jos Sluys. Samen met Dieter Penninckx kocht hij de voetbalploeg KV Mechelen over. Dat eindigde slecht. In het onderzoek naar matchfixing werd Somers enkele weken opgepakt in voorarrest. Uit een nieuwe kapitaalverhoging blijkt ondertussen dat Decovry grotendeels gefinancierd wordt vanuit Malta.

Somers controleerde 10 % van ‘A growing three’ via zijn holding MonusOne. Het is niet bekend waarom hij zich nu terugtrekt. Bij het bedrijf kregen we niet onmiddellijk commentaar. Decovry.com werd in 2012 opgericht door Carole Meert en haar echtgenoot Steven Coppens. Die laatste was IT-consultant voor PricewaterhouseCoopers. Wat begon als een hobby groeide al snel uit tot een webshop die via tijdelijke verkoop van designproducten naam maakte in de sector.



‘A growing three’ maakt geen omzetcijfers bekend, enkel een bruto marge (inkomsten min kosten) van 0,25 miljoen euro in een verlengd boekjaar over 2017. Er werd toen een verlies genoteerd van 0,38 miljoen euro. In diezelfde periode werd ook het kapitaal opgetrokken met 0,75 miljoen euro. Naast Olivier Somers stapte ook Luc Van Mol, bekend van de ZEB-winkelketen, in het bedrijf. De aandeelhouders van het bedrijf zijn onder meer de Maltese vennootschappen Paradocs Treasury Ltd en Vilmeid Securities Ltd. Die zijn ook terug te leiden naar René Beltjens, gedomicilieerd in Luxemburg. Ook Beltjens, fiscaal specialist van PricewaterhouseCoopers, is aandeelhouder van het bedrijf naast de burgerlijke maatschap Wolf Invest van Luc Van Mol.