Paul Gheysens incasseert nu ook imagoverlies in Knokke

Paul Gheysens (Foto: Belga Images)

De problemen blijven Ghelamco-eigenaar Paul Gheyens achtervolgen. Het prestigieuze Knokse paardenevent Knokke Hippique gaat in vrijwillige vereffening. Gheysens ging daarmee in 2015 van start samen met de Brusselse paardenondernemer Stephan Conter. Die 50/50 samenwerking werd verankerd in de vzw Knokke Hippique. Die had veel ambitie en wou een jaarlijks paarden event in Knokke verankeren. Maar eind 2021 keek de vzw aan tegen een verlies van 2 miljoen euro. Nu volgt de vereffening. Voor Paul Gheysens is dat slecht nieuws. De ondernemer zit in een negatieve mediastorm waarbij vooral de media van Christian Van Thillo, lees HLN.be, elke stap van de man van nabij kritisch opvolgen. Zo wist HLN recent te melden dat 13 eigenaars, kopers van luxeappartementen van Ghelamco in Knokke, ontevreden zijn. En nu verliest Gheysens dus prestige in diezelfde stad. “Ik heb begrepen dat hij andere zaken aan zijn hoofd heeft.’ zo wordt Stephan Conter geciteerd over zijn breuk met Gheysens.

Het stopzetten van Knokke Hippique bereikte vandaag de website madeinwestvlaanderen. Knokke Hippique werd voor het eerste georganiseerd in 2016. Drie weken lang stond in de kuststad de paardensport centraal in de belangstelling, met onder meer een vijfsterrenjumping. Op zijn hoogtepunt haalde het event 35.000 mensen naar de mondaine kuststad. Volgens insiders zagen Paul Gheysens en Stephan Conter in Knokke Hippique vooral een mogelijkheid om er aan business te doen, zo schrijft de West-Vlaamse webiste. Conter verkocht in marge van het event ook camions en raspaarden. Voor Gheysens was het dan weer een marketinginstrument om bij de Knokse beleidmakers te scoren. Gheysens zelf is ook een paardenliefhebber met zijn eigen stal van Arabische volbloeden, maar die incasseert wel opeenvolgende verliezen.



Stephan Conter wil nu wel alleen doorgaan met een paardenevent aan de kust. Volgens de Brusselse ondernemer was er een ‘verschil in visie op het event’. ‘Ik denk dat het voor Paul ook niet gemakkelijk is om dit event, waaraan hij gehecht was, los te laten. Maar ik heb ook begrepen dat hij andere zaken aan zijn hoofd heeft.’ aldus Stehan Conter. De man gaat ook verder: “Ik blijf er rotsvast van overtuigd dat een event als Knokke Hippique rendabel kan georganiseerd worden en bestaansrecht heeft. Feit is wel dat we veel ruimte nodig hebben voor dergelijk event. Denk maar aan zo’n 25 hectare. Ik wil nu alleen doorgaan en maak nieuwe plannen. Knokke weet dat. Maar er is ook nu al belangstelling van andere kustgemeenten. Nieuwpoort en Oostende hebben zich expliciet gemeld. Ik heb zelfs de indruk dat ze daar meer wakker zijn dan in Knokke.”