Persoonlijk faillissement dreigt voor Jeroen Piqueur

Twee partijen betrokken bij het Optima-débacle hebben Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben gedagvaard in persoonlijk faillissement. De eerste partij is de curator van Your Estate Solution, de vroegere vastgoedpoot van Optima die mee werd geleid door Ruben Piqueur. De tweede partij is de voorlopig bewindvoerder die werd aangesteld door de rechtbank van koophandel van Gent op vraag van de investeringsmaatschappij Saffelberg Investments van ondernemer Jos Sluys. Piqueur staat bij die laatste persoonlijk ongeveer 5 miljoen euro in het krijt. Jos Sluys was een van de financiers en aandeelhouders van Optima.



Optima Bank werd in de zomer van 2016 failliet verklaard. Sedertdien zinkt Jeroen Piqueur steeds verder weg in een juridisch moeras. De vastgoedgroep Your Estate Solution is failliet verklaard. Piqueur onderhandelt met zijn schuldeisers om zijn patrimoniumvennootschap Imaco boven water te kunnen houden. Hij werd veroordeeld wegens belastingfraude en er loopt een strafonderzoek naar de praktijken bij de bank. Volgens de Tijd, die het nieuws brengt, bedraagt de persoonlijke schuld van Piqueur bij Saffelberg ongeveer 5 miljoen euro.

Enkele dagen terug werd nog bekend dat de vraagprijs van de villa van Piqueur in Sint-Martens-Latem verlaagd werd naar 1,85 miljoen euro. In de lente van vorig jaar, toen het pand te koop werd gesteld, hing er nog een prijskaartje van 1,995 miljoen aan. Het is niet duidelijk waarom de villa al die tijd geen koper vond. De gerenoveerde Latemse villa uit 1978 heeft onder meer een extra lang zwembad, een zonneterras, een overdekt verwarmd terras en een sauna. Er zijn vijf slaapkamers en drie badkamers.