Roularta bergt bol.com ambities op

De website Storesquare.be boekte vorig jaar een verlies van net geen 3 miljoen euro. Het overgedragen verlies van de digitale marktplaats loopt daarmee op tot 10 miljoen euro. Voor meerderheidsaandeelhouder Roularta, in handen van de familie De Nolf, is de maat daarmee vol. De ambitie om Storesquare uit te bouwen tot een Vlaamse Bol.com wordt opgeborgen. Storesquare gaat zich enkel nog toespitsen op mode- en speelgoedwinkels. Het bedrijf werd in 2014 opgestart en is voor 65 % in handen van Roularta. KBC Bank en ING Bank controleren elk 17 %.



Storesquare is een platform waarop lokale KMO’s hun producten kunnen aanbieden zonder dat ze zelf een webshop met achterliggende logistiek moeten opstarten. Storesquare zorgt voor de logistieke afhandeling van de bestellingen en verwerkt ook de betalingen. In ruil betalen handelaars maandelijks een vast bedrag en een commissie op elk verkocht product. In die zin lijkt het een beetje op de website voor lokale verswinkels die wordt opgestart door de groep Puratos van Eddy Van Belle.

In de beginfase waren 1.600 zelfstandige winkeliers aangesloten bij Storesquare maar door onder meer de lage naamsbekendheid vielen de resultaten tegen en haakten een groot aantal deelnemers af. Storesquare is nu een kleinschalig platform dat zich vooral richt op mode- en speelgoedwinkels, zeker sinds vorig jaar een grote elektroketen met 300 afhaalpunten afhaakte. Volgens de Tijd stopt Roularta alle investeringen om elektronicaketens op zijn platform te krijgen.