SOCIETY – Anthony Kumpen heeft het vlaggen (als dopingzondenaar)

Anthony Kumpen en Griet Vanhees

De 40-jarige Anthony Kumpen mag 4 jaar lang niet meer deelnemen aan officiële autoraces. Het Vlaams Doping Tribunaal vond hem schuldig aan het opzettelijk gebruik van de verboden amfetamine dexedrine. Hij won vier keer het Belcar-kampioenschap, zes keer de 24 Uur van Zolder, één keer de 24 Uur van Spa-Francorchamps en de Nascar Whelen Euro Series. Hij is de zoon van Paul Kumpen. De Limburgse familie verkocht in 2016 hun familiaal bouwbedrijf aan de familie Willemen uit Mechelen. Anthony Kumpen is gehuwd met de mediafiguur Griet Vanhees. Samen zijn ze zowat Limburgs bekendste society koppel.

Kumpen werd betrapt op het verboden middel tijdens de 24 Uur van Zolder in augustus vorig jaar. Amfetaminen zijn altijd verboden in de autosport, en zeker zo in een uithoudingswedstrijd als de 24 Uur. Kumpen vroeg geen B-staal voor zijn positieve plas. Volgens de racer nam hij dexedrine in het kader van zijn ADHD medicatie. Maar volgens een medisch rapport is die behandeling bij Kumpen al op z’n 15de stop gezet. Kumpen ging nog zonder succes in beroep tegen zijn sanctie, die loopt tot 14 september 2022.



Zijn echtgenote Griet Vanhees was begin deze maand nog te zien als de Belgische ambassadrice van de internationale paardenshow ‘Cavalluna – World of fantasy”.