Familie Willemen [247]

Johan Willemen

Vermogen € 88 252 000
Gekend als Groep Willemen en Aswebo
Activiteit Bouwwerken
Inplanting Mechelen
Tendens Dalend
Huidige positie 247


Er breken voor het bouwbedrijf Willemen, in handen van de gelijknamige Mechelse familie, belangrijke jaren aan. In 2011 nam de groep immers haar collega Aswebo over, een overname die enkele jaren zal moeten worden verteerd. Door de overname van Aswebo verdubbelde het personeelsbestand van Willemen van 1000 tot 2000. Aswebo telde ruim 500 werknemers, maar is ook mede-eigenaar van het Limburgse aannemingsbedrijf Kumpen, dat ook 500 personeelsleden telde. Met de overname van Aswebo doet Willemen een grote stap richting wegenbouw.

Sectorkenners verwachten dat dit segment de komende jaren een van de groeiers wordt in de bouw. Veel wegen worden de komende jaren vernieuwd. Willemen Groep realiseerde in 2010 een omzet van 287 miljoen euro. Het familiale bouwbedrijf rond gedelegeerd bestuurder Johan Willemen is bekend als (mede-) aannemer van grootse projecten zoals het hoofdkantoor van Telenet in Mechelen en het nieuwe Vlaams Administratief Centrum aan het station van Leuven. In het buitenland is Willemen actief als bouwpromotor in Roemenië, Litouwen en Polen.

Maar de bouwgroep Willemen ziet vooral opportuniteit in Afrika, waar het recent begonnen is met de bouw van villa’s. ‘Afrika is de werf van de toekomst’, zegt Johan Willemen in De Tijd. Zo kregen ze ook de opdracht van de overheid om een nieuwe Belgische ambassade te bouwen in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Die werken zijn in 2014 gestart en zullen een goede 10 miljoen euro kosten.