Tony Beeuwsaert en ASL bouwen VIP hub op Luikse luchthaven (en dagen Flying Group uit)

Liege Airport en de operator van privé jets ASL gaan samen een hub voor VIP-klanten uitbouwen op de Luikse luchthaven. Eerder was daarvoor al een wedstrijd uitgeschreven die gewonnen werd door ASL. De hub komt naast de operationele luchthaven te liggen en krijgt een discrete VIP-ingang met ook minder security. ASL daagt daarmee de in Deurne gevestigde operator Flying Group uit. Die beschikt nu al over dergelijke hub maar gaat ook nieuwe gebouwen neerzetten. ASL is voor gelijke delen in handen van de discrete West-Vlaamse ondernemer Tony Beeuwsaert en de piloot Philippe Bodson. De Flying Group wordt gecontroleerd door Bernard Van Milders.Philippe Bodson

Zakelijke klanten op de luchthaven van Luik moeten inschepen in de administratieve kantoren van de luchthaven. De privé jets staan tussen de cargo vliegtuigen. Een heel verschil met de Flying Group in Deurne. Daar worden VIP-klanten discreet en stijlvol ontvangen, weg van het publieke oog. Luik gaat dit concept nu ook uitbouwen. SOWAER, het politiek vehikel dat de Waalse luchthaven controleert, investeerde 3,5 miljoen euro in de sanering van het terrein waarop de hub zal worden gebouwd. ASL investeert 3 miljoen in de VIP-ruimte en de vliegtuigloods.

De ambitie van ASL is in eerste instantie 6 toestellen in Luik te hebben. De hub moet in 2020 operationeel zijn. Dat is ook het moment waarop de Flying Group haar nieuwe gebouwen wil in gebruik nemen. Die komen in de plaats van de huidige infrastructuur. De Flying Group is wel een stuk groter dan ASL. Het bedrijf boekte in 2017 een omzet van 72 miljoen, goed voor een operationele cashflow van 2,4 miljoen. ASL deed het in België met een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf is ook in Nederland actief.