VASTGOED – Families Vandermarliere en Van Biervliet investeren 340 miljoen euro in Tenerife

David Van Biervliet en Sofie Vandermarliere. (Foto: Cuna del Alma)

De families Van Biervliet en Vandermarliere hebben in Tenerife officieel de eerste steen gelegd van van hun nieuwe vakantie resort ‘Cuna del Alma’ wat zoveel wil zeggen als ‘de wieg van de ziel’. Op de heuvelflanken uitkijkend op de zee wordt de bouw gepland van 420 wooneenheden, goed voor een globale investering van 340 miljoen euro. Het gaat om het eerste belangrijke investeringsproject op het Spaanse eiland sedert de pandemie. Bij de eerste steenlegging liepen de prominente inwoners van het eiland elkaar dan ook voor de voeten. Beide West-Vlaamse families waren vertegenwoordigd door een telg van de jongste generatie: Sofie Vandermarliere en David Van Biervliet. Ze vertegenwoordigen hun respectieve familiale investeringsvehikels GT&Co en Fivanco. De eerste maakte fortuin in de tabaksindustrie, de tweede in de baksteenproductie.

Voor beide families is Tenerife geen onbekend terrein. Zeven jaar terug bouwden ze er, samen met de familie Deceuninck, 340 luxe appartementen, 240 in de Corales Resort en 80 in de Baobab Suites. Nu gaat het om een site van 437.000 vierkante meter. Het nieuwe complex ligt nabij het kleine haventje Puertito, in de omgeving van het bekende Adeje en het even verderop gelegen Playa de Americas. In totaal worden er op de flanken van de naar zee aflopende heuvel 420 residenties neergezet worden. Fase één moet in 2025 worden voltooid en omvat 108 woningen: 36 Casita-huizen (1 tot 4 slaapkamers) van 85 tot 129 m², 32 strandappartementen (1 tot 3 slaapkamers) van 80 tot 163 m², 20 Valley Villas (1 tot 4 slaapkamers) van 139 tot 349 m² en 18 Grand Villas (3 tot 4 slaapkamers) van 432 tot 650 m². Centraal staat een ‘farm’ of boerderij van 20.000 m².



Het mag duidelijk zijn dat beide West-Vlaamse families een onwrikbaar geloof hebben in het vakantiepotentieel en de groeicapaciteit van Tenerife. Cuna del Alma, dat werd opgemerkt door de website madeinwestvlaanderen, mikt daarbij vooral op een internationaal kwalitatief publiek. Op de site is plaats voorzien voor een restaurant, een vijfsterrenhotel en een beachclub. De nabijgelegen farm staat voor de toelevering van groenten fruit aan de nabije restaurants.