VASTGOED – Vlaamse ondernemers pompen 13 miljoen in projectontwikkelaar Miix

Grete Ragolle, nieuwe investeerder en bestuurder bij Miix. (Foto: LinkedIn)

De aandeelhouders van de Gentse projectontwikkelaar Miix hebben het kapitaal van de holding boven het bedrijf opgetrokken met 13 miljoen euro tot 25 miljoen euro. Miix legt zich toe op stedelijke projecten en werd in 2019 opgericht door vier ondernemers: broer en zus Joost en Claudia Callens van de bouwonderneming Durabrik uit Drongen, via hun holding Camino, Stephanie Valcke van Bistierland, een ontwikkelaar van woonprojecten uit Harelbeke die nauw is verwant met Désiré Stadsbader van de gelijknamige aannemer die wordt geleid door haar broer Dominique, David Vanbiervliet van de groep Fivanco uit Zonnebeke en Jan Hooijmaaijer van de vastgoedontwikkelaar Hoprom uit Kortrijk, onder meer bekend van luxevastgoed in Knokke. Nu komt daar een opvallende nieuwe aandeelhouder bij: Grete Ragolle, de echtgenote van Lieven Baert. Die verkochten vorig jaar hun Waregems diepvriesbedrijf Galana aan een Franse groep.

Na de kapitaalverhoging bij Miix Holding met 13 miljoen euro werd ook het kapitaal van Miix Land opgetrokken met 7,5 miljoen euro tot 12,5 miljoen euro. Miix zelf krijgt een kapitaalverhoging van 1,3 miljoen euro om uit te komen op 3 miljoen euro. In de drie genoemde vennootschappen wordt Grete Ragolle meteen ook de nieuwe aandeelhouder en bestuurder naast de vier bestaande aandeelhouders. In 1990 richtte Ragolle samen met haar echtgenoot Lieven Baert het bedrijf Galana op. In 1995 startte Galana met de productie van roomijs en sorbet als diversificatie van de activiteiten in diepvriesvis en –schaaldieren onder de merknaam ‘Pagotini’. In 2013 werd Beldessert gelanceerd, gespecialiseerd in diepvriesgebak: cupcakes, muffins, taartjes en moelleux. In 2023 werd het bedrijf verkocht aan de Franse groep Mademoissele Desserts. Galana stond toen voor een omzet van 46 miljoen euro, goed voor een cash flow van om en bij 5 miljoen euro en netto winst van 1,7 miljoen euro.



Miix van zijn kant legt zich toe op binnenstedelijke vastgoedprojecten. Het profileert zich momenteel met vier projecten: de uitbouw van het voormalige kantoorgebouw van AstraZeneca in Ukkel onder de naam ‘Archipel, goed voor 126 wooneenheden, de ontwikkeling van de vroegere confituur- en fruitwerkingsfabriek Marmalo in Oudenaarde, de ontwikkeling van de oude tuinvilla Porfier in Gent en de uitbouw van het Poederkot in Herentals tot 45 woningen en 107 appartementen. Het bedrijf wordt geleid door Darel Torremans.