VOETBALGELD: Het wordt even iets te veel voor Marc Coucke

De sportredactie van de Waalse openbare omroep RTBf vond het een mooi scenario: mede-eigenaar Joris Ide kan zijn 10 % aandelen in Anderlecht verkopen aan François Fornieri van het beursgenoteerde farmaceutisch bedrijf Mithra waarvan Marc Coucke dan weer een belangrijke aandeelhouder is. De Luikse zakenman is op zijn beurt een goede vriend van Antwerp-manager Luciano D’Onofrio. Op die manier wil Coucke opnieuw een poging ondernemen om D’Onofrio binnen te halen als sportief directeur bij Anderlecht. “Alstublief, stop daarmee.” reageert Marc Coucke boos op twitter. Trainer Fred Rutten houdt het ondertussen zelf voor bekeken bij Anderlecht en trekt de deur van de kleedkamers definitief achter zich dicht.



Joris Ide stapte een jaar terug mee aan de zijde van Marc Coucke in het kapitaal van de topploeg Anderlecht. Hij legde daarvoor toen 10 miljoen euro op tafel. Ide staat bekend als een man die snel resultaat en dus winst wil zien. En precies dat laatste blijft uit bij Anderlecht. Geruchten willen dat Ide ook al niet inschreef op de jongste kapitaalverhoging van 35 miljoen euro die Coucke doorvoerde bij Anderlecht. Alhoewel Ide zelf zijn mogelijke uitstap ontkende, vond het verhaal toch zijn weg op internet.

Coucke reageerde dan weer boos en ontkent zowel de geruchten over Fornieri als over d’Onofrio. Hij wijst naar de sportpers die volgens hem “regelmatig foute berichtgeving” brengt. Hij vraagt de journalisten dan ook om daar mee te stoppen. Toch is de kans klein dat zoiets gebeurt. Het schip Anderlecht lijkt verder stuurloos rond te zwalpen. Manager Michael Verschueren ontmoette gisteren en vandaag vertegenwoordigers van de supporters. Die laatste stellen ook het werk van Anderlecht trainer Fred Rutten in vraag. Dat gingen ze hem vandaag ook even uitleggen. Maar de 56-jarige Rutten maakte er niet veel woorden aan vuil. Hij stapt gewoon zelf stante pede op bij Anderlecht.