VOETBALGELD – Nederland stelt vragen bij geldstromen rond Salar Azimi

Het was vandaag ludiek nieuws bij zowel VRT als VTM. Salar Azimi, de ietwat obese eigenaar en voorzitter van de Limburgse amateurploeg Patro Eisden, komt in de laatste competitiematch van het jaar zelf op het veld om via penalty een doelpunt te scoren. Grote hilariteit. Minder hilariteit is er in Nederland. Daar stelt men zich vragen bij de geldstromen rond Azimi. De horeca ondernemer zou meer geld uitgeven dan hij verdient. Waar dat geld dan vandaan komt is een raadsel. In Nederland mislukten twee pogingen van Azimi om een voetbalploeg over te nemen. In België ging dat blijkbaar vlotter.



U kent hem misschien nog van het kolderrijke tv-progamma “The sky is the limit”, de enthousiaste Nederlandse hoteleigenaar Salar Azimi. De man die pronkt met zijn dure wagens en spontaan champagne giet en drinkt overal waar hij komt. Bij dergelijk enthousiasme hoort een voetbalploeg. In Nederland probeerde de man drie ploegen over te nemen: NAC, Roda JC en FC Dordrecht. Maar dat was buiten de Nederlandse voetbalbond KNVB gerekend. Die waarschuwde de clubs toen zij in zee dreigden te gaan met Azimi of tot een verdere samenwerking over wilden gaan. De gesprekken met Roda JC en NAC sprongen af. Dordrecht hapte wel toe.

Belangrijkste activa van Azimi is het Zeeuwse hotel de Elderschans. De uitgaven van Azimi staan niet in verhouding tot de inkomsten die hij op papier heeft, zeggen ze in Nederland. Waar de geldstromen van Azimi dan vandaan komen, is een vraagteken. Geconfronteerd met de informatie zegt Azimi in de krant NRC zelf voor het eerst te horen over de waarschuwing van de KNVB. “Het doet me niks. Mijn geldstromen zijn zo eerlijk als wat. Ik ben gecontroleerd door de Belastingdienst en die weet precies waar het geld vandaan komt en hoe ik het heb verdiend.”