Familie Brauwers [626]

Vermogen € 28 256 000
Gekend als Marva Parken
Activiteit Exploitatie vakantieverblijven
Inplanting Middelkerke
Huidige positie 626


De familie Brauwers is een familie van vastgoed beheerders. Vader Lucien Brauwers maakte onder meer naam met de uitbouw van het Shoppingcenter in Middelkerke. Die badplaats is ook de vaste stek van de familie. In 1970 ging Lucien Brauwers van start met de uitbouw van zijn eerste residentiële camping Marva 1. Hij bouwde het bedrijf in eerste instantie uit tot een groep van vier residentiële parken. In 2014 werd het park Mercator, ook al in Middelkerke, overgenomen en bereikte de groep haar huidige omvang van 5 parken. Zoon en architect Stefaan Brauwers (foto) staat momenteel aan het hoofd van het bedrijf.

De Marva-parken zijn nu goed voor 1.700 residentiële verblijfplaatsen met vaste caravans. De parken zijn het hele jaar geopend en elke caravan heeft zijn eigen tuintje. Het bedrijf biedt daarbij een volledige service. Het regelt de aan- en verkoop van de sta-caravans, nieuw of tweedehands. Het regelt de inrichting van de staanplaatsen en zorgt voor de toelevering van nutsvoorzieningen. Een staanplaats huren kost op jaarbasis van 1.600 tot 3.500 euro. Een nieuwe sta-caravan kan je kopen vanaf 30.000 euro tot 55.000 euro. Een caravan beslaat om en bij 35 m² en heeft alle comfort zoals een centrale verwarming, ingerichte keuken en sanitair.

De groep benadrukt steevast haar familiaal karakter. Driemaal per jaar verschijnt de Marva Times, een krantje waarin voor de residenten alle activiteiten worden aangekondigd. Meest bekend is ongetwijfeld de Marva wielertoeristenploeg die drie categorieën fietsers omvat.