Familie Calozet [547]

Raymond Calozet

Vermogen € 35 235 000
Gekend als Immolux
Activiteit Bouwgroep, verkoop van wagens
Inplanting Namen
Huidige positie 547


Raymond Calozet overleed totaal onverwachts eind februari 2014 op 65-jarige leeftijd. Hij liet niet alleen zijn familie maar een hele regio verslagen achter. Calozet was geen tafelspringer, eerder het tegendeel. Hij bouwde in alle discretie een kleine multinational uit die hij net op tijd wist te verkopen aan een andere multinational. Zijn omgeving keek met verwondering op naar deze ondernemer die zonder veel poeha zijn ding deed.

Vader Raymond Calozet ging in 1948 van start met het bouwbedrijf Socogetra in het Luxemburgse Awenne. Zoon Raymond kwam in de jaren ’70 bij het familiaal bedrijf terecht dat hij in geen tijd uitbouwde tot een internationaal bedrijf. Pijlers daarbij waren de burgerlijke bouwkunde en de wegenbouw. Daarnaast kwam ook de ontginning van grondstoffen voor de bouwsector. Calozet slaagde er in contracten af te sluiten in Irak, Algerije, Ivoorkust en Kameroen. Hij bouwde een bedrijf uit in Frankrijk met 1.000 werknemers.

Tegelijkertijd diversifieerde Calozet zijn bedrijf in de richting van transport met de overname van het transportbedrijf Terminal Container d’Athus en van verschillende garagebedrijven. In 2007 slaagde hij er in zijn bouwbedrijf te verkopen aan de groep Besix. Zijn dochter Laurence zet nu zijn activiteiten verder maar dan op een meer beperkte schaal met de nadruk op garages en vastgoed.