Familie (Jos) De Pauw [37]

Tony De Pauw, CEO WDP

Vermogen € 1 100 432 000
Gekend als WDP
Activiteit Vastgoed en projectontwikkeling
Inplanting Wolvertem
Tendens Stijgend
Huidige positie 37


WDP staat voluit voor Warehousing & Distribution De Pauw. Deze vennootschap groeide uit de vastgoedactiviteiten die Jos De Pauw sedert de jaren zeventig ontwikkelde. WDP is momenteel een van de grotere Belgische spelers op de markt van het industrieel en semi-industrieel vastgoed. Vastgoedbevak WDP ontwikkelt en belegt in semi-industrieel en logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft meer dan 1,5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ongeveer 80 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Frankrijk, Nederland, Tsjechië en Roemenië.

In 1999 trok WDP naar de Brusselse beurs. De familie De Pauw verkocht daarbij geen enkel bestaand aandeel. Er werden enkel nieuwe aandelen gecreëerd en te koop aangeboden aan de beleggers, zodat de vennootschap verse financiële middelen kreeg. Die moeten in de eerste plaats dienen om de buitenlandse expansie van de groep te ondersteunen. Een niet onbelangrijk deel van die groei wordt in Nederland gemaakt. De familie controleert nu nog ongeveer 30 procent van de vastgoedbevak.

In 2012 maakt WDP bekend dat het samen met medeontwikkelaar Minerva Development uit Amsterdam, in een project op de logistieke toplocatie Schiphol Logistics Park een logistieke hal zal oprichten van 10.000 m². WDP versterkt hiermee zijn positie in zijn tweede thuismarkt Nederland, waar de portefeuille groeit tot 220 miljoen euro. Door de sterke en rendabele groei van de Nederlandse activa over het laatste jaar heeft WDP in de Benelux nu een totale portefeuille van ruim 2 miljoen m² aan kwalitatieve opslagruimte op strategische logistieke knooppunten. WDP is niet alleen marktleider in België maar nu ook in de Benelux en het kan zijn klanten zo een breed spectrum aanbieden van logistieke vastgoedoplossingen. Sinds 2010 is WDP ook in Roemenië actief op de vastgoedmarkt.