Familie Oosterbaan [530]

Vermogen € 36 300 000
Gekend als Oosterbaan Investment Group
Activiteit Beheer vermogen
Inplanting Brugge
Tendens Stijgend
Huidige positie 530


De familie Oosterbaan startte in 1958 met een lokaal transportbedrijf van verse en diepgevroren vis in Breskens. Door natuurlijke groei en overnames in binnen- en buitenland, onder leiding van Jan-Pieter Oosterbaan sr, groeide het familiebedrijf uit tot een Europese marktleider.

Na de verkoop van de groep in 2009 richtten vader Jan-Pieter sr en zoon Niels Oosterbaan een familiale holding op. Vandaag is Oosterbaan Investment Group NV een private en onafhankelijke familiale holding met een langetermijnvisie en gediversifieerde beleggingsstrategie, actief in vastgoed, beursgenoteerde aandelen en private equity. Hoewel de familie al decennialang in België woont, is het contact met vaderland Nederland nooit verloren gegaan. De familie bezit er een vastgoedportefeuille met o.a. een participatie in de jachthaven van Cadzand-Bad, vlakbij Knokke. Na de bankencrisis investeerde de groep fors in private equity. Vandaag heeft het grote namen in portefeuille met o.a. de Franse investeerder PAI, Ergon Capital (het fonds achter Albert Freré) en Kharis Capital (met masterlicenties in de fastfoodketens Burger King, Quick, O’Tacos en Nordsee).

Naast investeringen in niet-beursgenoteerde ondernemingen is de groep ook actief als kapitaalverschaffer aan Nederlandse vastgoedhandelaren. Oosterbaan Investment Group realiseert er 100 transacties per jaar.