Familie Pierret [496]

Vermogen € 39 250 000
Gekend als Pierret
Activiteit Productie van ramen en deuren
Inplanting Libin (provincie Luxemburg)
Huidige positie 496


De Luxemburgse ramen- en deurenspecialist Pierret Portes & Fenêtres maakte in 2024 bekend dat het de capaciteit van zijn fabriek in Libin ging verdubbelen met de bouw aan van een nieuwe productievestiging, goed voor een investering van 100 miljoen euro. Het familiaal bedrijf, in handen van Daphnée Pierret en haar broer Arnaud, kende de laatste jaren een forse groei. Met de nieuwe investering moet de productiecapaciteit voor PVC-ramen verdubbelen. Die is nu al goed voor ongeveer twee derde van de productie en de verkoopcijfers van het bedrijf. Daphnée Pierret, de kleindochter van de oprichter van het bedrijf, is sinds 2017 CEO.

Pierret Portes & Fenêtres heeft drie productie-eenheden in de provincie Luxemburg: in de gemeente Libin voor PVC, in Bertrix voor aluminium en in Malonne voor hout. De nieuwe fabriek zal 25.000 m² beslaan en komt naast de huidige fabriek in Libin. Ze is ontworpen vanuit ecologisch oogpunt om zelfvoorzienend te zijn in energie dankzij de installatie van fotovoltaïsche panelen. Eind 2025 moet ze operationeel zijn. Pierret telt momenteel 570 werknemers. De nieuwe site moet een honderdtal bijkomende banen opleveren. Aangezien de Franse grens niet ver weg is, zal er ook een beroep worden gedaan op grensarbeiders om deze nieuwe jobs in te vullen.

Momenteel is Pierret vooral actief in België en Frankrijk, samen goed voor iets minder dan de helft van de omzet van 97 miljoen euro in 2022. Het bedrijf heeft ook een beperkte aanwezigheid in Zwitserland. Einddoel is de positie op de Belgische en Franse markt te consolideren. Met een verdubbelde productiecapaciteit wil Daphnée zich vooral voorbereiden op een stijgende vraag in de aanloop naar de klimaatneutraliteitsdoelstelling van 2050. Ramen zijn daarbij een van de prioritaire renovaties om een EPB te verbeteren en de energiefactuur te verlagen.