Familie Ranson [446]

Vermogen € 46 705 000
Gekend als Ranson
Activiteit Productie van bakkerijgrondstoffen
Inplanting Harelbeke
Tendens Stijgend
Huidige positie 446


Lucien Ranson startte in 1948 met de verkoop van margarine aan de bakkers in de streek van Kortrijk. Het assortiment werd geleidelijk aan uitgebreid en heel vlug werd gestreefd om rechtstreeks bij de producenten in te kopen en enkele producten zelf te produceren. De activiteit werd verder aangezwengeld wanneer de 5 zonen van Lucien in het bedrijf kwamen. Er kwam een nationale dekking van de distributie in heel België en er werd gezocht naar internationale uitbreiding.

Sedert 2000 is de derde generatie van de familie Ranson ingestapt en in 2003 werd de kaap van 80 miljoen euro omzet overschreden. Eind 2011 heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld tot een omzet van 140 miljoen euro en een groep van meer dan 230 werknemers.

Vandaag is Ranson actief op 3 domeinen. Vooreerst zijn er de leveringen aan artisanale en industriële bakkers, banketbakkers, chocoladebereiders, ijsbereiders, horeca maar ook aan collega-grossiers en dit zowel binnen de Belgische landsgrenzen als in Europa. Daarnaast is het bedrijf nog steeds zelf producent van een aantal bakkerijproducten. Ten slotte koopt Ranson goederen overal ter wereld, rechtstreeks bij de producenten en levert die dan aan allerhande fruitverwerkende industrieën hoofdzakelijk in Europa.