Familie Verhelle-Dick [474]

Vermogen € 41 287 000
Gekend als Westfro
Activiteit Productie van diepvriesgroenten
Inplanting Staden
Tendens Stijgend
Huidige positie 474


Westfro werd in 1971 opgericht door Michel Dick, Georges De Geest en André Talpe. Beide laatste ondernemers komen uit de klassieke conservenindustrie, respectievelijk La Corbeille en Conserven Talpe (Talpe is ook verbonden met de groep E5-Mode). Michel Dick zelf is op dat moment een belangrijke groenteboerenhandelaar.

Amper is de eerste steen van Westfro gelegd of André Talpe sterft op vrij jonge leeftijd. Later verlaat ook zijn vriend De Geest het schip. Michel Dick wordt meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf. Na Michel komt de tweede generatie aan bod: het echtpaar Regina Dick-Dirk Verhelle en Rita Dick. De derde dochter, Rosa Dick, heeft de boerderij voortgezet. Zoon Roger Dick gaat zijn eigen weg en is actief in een aantal andere diepvriesproducenten in de streek. Roger Dick trouwt met Marie-Christine Lafaut uit Passendale. Vader Henry Lafaut is op dat ogenblik actief als groenteboer. De nieuwe schoonzoon weet Henry Lafaut warm te maken voor de diepvriesgroenten en beide families richten Pasfrost op. Maar het klikt niet zo goed en vader en zoon Dick trekken zich uit Pasfrost terug. Roger Dick besluit zijn eigen weg te gaan en Dicogel is geboren.

In 2014 valt ook het laatste lid van het oorspronkelijk trio van Westfro weg. Michel Dick sterft op 94-jarige leeftijd in Staden. Zijn zoon Roger Dick, eigenaar van Dicogel, nam de helft van de aandelen van zijn zus Regina over. Dit met de steun van zijn andere zus Rita, die de overige helft bezit. Dirk Verhelle, de man van Regina, deed net daarvoor een voorstel om Rita uit te kopen, maar ze vond het bod te laag. Daaropvolgend steunde ze het bod van haar broer om hun zus uit te kopen. Zo werd de laatste wens van Michel Dick vervult, en is Westfro opnieuw volledig in handen van de familie Dick.