UPDATE – Barbara de Saedeleer stapt op bij Paul Gheysens en Ghelamco

Barbara De Saedeleer (Foto: LinkedIn)

De 51-jarige Barbara De Saedeleer heeft ontslag genomen als operationeel directeur en chief investment officer bij Ghelamco, de vastgoedgroep rond de West-Vlaamse aannemer en projectontwikkelaar Paul Gheysens. Meteen neemt ze ook ontslag als bestuurder van Royal Antwerp FC, de eersteklasseploeg in handen van Gheysens. De Sadeleer was net geen vier jaar in dienst van Gheysens wiens privé vermogen ze mee beheerde. De financiële specialist kwam voor het eerst in de bredere belangstelling wanneer bleek dat ze als CFO aan de zijde van Marc Coucke het bedrijf Omega Pharma verkocht aan de Amerikaanse groep Perrigo. Wanneer die laatste zich keerde tegen Coucke omdat hij de cijfers van het bedrijf zou hebben gemanipuleerd, werd ook De Saedeleer mee in het juridische bad getrokken. Nadien gingen de wegen van Couke en De Saedeleer uit elkaar.

Barbara De Saedeleer was 11 jaar lang in dienst van Marc Coucke bij Omega Pharma, op het laatste als CFO. Na de verkoop van Omega Pharma aan Perrigo stapte ze over naar Ghelamco en Paul Gheysens waar ze dus net geen vier jaar lang in dienst was. Ondertussen werd ze in 2019 ook onafhankelijk bestuurder bij Beaulieu International Group, de vloerbedekkingsmultinational van de familie De Clerck uit Wielsbeke. In de Tijd zegt een anonieme woordvoerder van Ghelamco dat het ontslag ‘gebeurt in de beste verstandhouding. Ze heeft altijd goede contacten onderhouden met de familie Gheysens en dat zal zo blijven. Maar ze heeft besloten andere opportuniteiten na te jagen.’ zo luidt het. Die andere opportuniteiten zouden bestaan in een aantal nieuwe bestuursmandaten die blijkbaar onverenigbaar zijn met Ghelamco.UPDATE

In een reactie laat Barbara De Saedeleer weten dat haar interesse in eventuele bestuursmandaten absoluut niets te maken heeft met haar vertrek bij Ghelamco. Het klopt dus niet dat “een aantal nieuwe bestuursmandaten onverenigbaar zijn met Ghelamco”. “Ik heb inderdaad besloten andere opportuniteiten na te jagen, maar die andere opportuniteiten zijn breder en gaan verder dan nieuwe bestuursmandaten. Er is geen enkel verband.” aldus De Saedeleer die verder opmerkt dat ze niet betrokken is in het juridische bad met Coucke/Perrigo.