Cédric Frère koopt het lievelingsrestaurant van zijn grootvader

De 35-jarige Cédric Frère heeft het restaurant “Au sanglier des Ardennes” gekocht in Oignies-en-Thiérache, deelgemeente van Viroinval, in de buurt van Couvin. Cédric Frère is de kleinzoon van wijlen miljardair Albert Frère. “Au sanglier des Ardennes” was het lievelingsrestaurant van zijn grootvader. Het sloot in 2018 de deuren. Kleinzoon Cédric Frère wil nu een nieuwe chef uitbater zoeken en het restaurant in ere herstellen. Doet hij het vanuit sentimentele overwegingen? Of zit er ook een economische ratio achter? Wetende dat Cédric Frère aan het hoofd staat van een miljardenimperium, lijkt de eerste stelling meest waarde te hebben.



Deze aankoop, door een lid van de familie Frère, is zeer positief voor het dorp en de regio.” zegt Jacky Buchet, de voormalige eigenaar van het pand. Zijn restaurant was een van de favoriete gastronomische bestemmingen van Albert Frère. De Waalse miljardair had twee passies in het leven. Geweldige wijnen eerst. Hij was mede-eigenaar van Château Cheval Blanc in Saint-Emilion dat hij samen controleerde met Bernard Arnault, CEO van de LVMH Group. Frère was ook referentieaandeelhouder van Champagne Taittinger. Daarnaast genoot baron Frère van goede restaurants. Jacky Buchet was één van zijn favoriete chefs. Samen met zijn zoon Rudy kon hij 20 jaar lang een Michelin-ster koesteren met Au Sanglier des Ardennes in Oignies-en-Thiérache.

Cédric Frère werd vorig jaar benoemd tot gedelegeerd bestuurder van Frère-Bourgeois, de sleutelholding van de familie Frère. De 92-jarige Albert Frère, grootvader van Cédric en basislegger van het familiaal vermogen, gaf zijn functie van gedelegeerd bestuurder in Frère-Bourgeois op om die over te dragen aan zijn kleinzoon. Korte tijd later overleed Albert Frère. Gérald Frère, zoon van Albert en vader van Cédric, heeft weinig interesse in de financiële wereld. Zijn zoon vangt dat nu op. Eerder al kwam hij in de publieke belangstelling, eerst toen hij als Frère-telg benoemd werd tot bestuurder van de Nationale Bank, later toen hij dat mandaat terug moest afgeven