Marc Coucke investeert in Gentse luxecamping aan de Blaarmeersen

(Foto: Belga Images)

Marc Coucke investeert mee in de uitbouw van een luxecamping aan de Gentse Blaarmeersen. Hij doet dat samen met de 39-jarige Knokse ondernemer Parcifal Coeman. Samen hebben ze de joint venture Urban Gardens opgericht waarin ze elk 250.000 euro kapitaal hebben onderschreven. De ombouw van de bestaande camping aan de Blaarmeersen zal twee jaar duren en vergt een investering van 4 miljoen euro. De site krijgt naast een stadsglamping ook lodges en luxueuze safaritenten, een camperpark met 50 plaatsen, een biologische zwemvijver en een nieuw architecturaal centrumgebouw met een restaurant en speel- en recreatieterreinen, alsook een shop en seminarieruimtes. Het recreatiegebied Blaarmeersen strekt zich uit over 100 hectare en is eigendom van de stad Gent via Farys. De drinkwaterintercommunale nam tot nu de uitbating van de camping voor haar rekening. Coeman krijgt nu een concessie die loopt tot in 2042.

Coeman verdiende zijn eerste strepen in het familiaal bedrijf. Zijn ouders hadden in de jaren ’90 een horecazaak op het militair vakantiepark ’t Liefoord in Koksijde, later ook op Recreatiepark Klein Strand in Jabbeke. Hij verzorgde al tijdens zijn studies de marketing en communicatie voor Recreatiepark Klein Strand en na z’n studies ging hij er gewapend met een horeca opleiding meteen werken. Hij schopte het tot algemeen directeur en schoolde zich gaandeweg bij via onder andere een langlopend traject aan de Vlerick Management school in Gent. (Lees verder onder de foto)Parcifal Coeman (Foto: Twitter)

De overname van de toenmalige camping Holiday in Knokke was zijn eerste grote uitdaging. Samen met zijn echtgenote Sabrine Corriez bouwde hij er kwalitatief afgewerkte designbungalows, variërend in grootte van één tot drie slaapkamers. Twee jaar terug kwam daar op dezelfde terreinen ook Nomad Knokke bij, een avontuurlijke verblijfsformule in basic houten tenten gericht op een jong publiek. Daarnaast werden er ook 30 plaatsen voor kampeerauto’s aangelegd. Ondertussen werd hij ook ondervoorzitter bij campingfederatie Recread.

Marc Coucke van zijn kant is goed bekend met de leisure industrie. Hij is aandeelhouder van het dierenpark Pairi Daiza, de overdekte kunstsneeuwpistes van Snowworld en van voetbalclub Anderlecht. Het stadje Durbuy bouwde hij uit tot de grootste toeristische trekpleister van Wallonië. Begin dit jaar kocht hij samen met Xior-topman Christian Teunissen een hotel met 42 kamers in Han-sur-Lesse. Eind vorig jaar nam hij samen met zijn zakenpartner Bart Versluys ook al het Knokse luxehotel La Réserve over.