NIEUW – Broers De Clerck stappen in Cloudalize

De broers Gregory en Anthony De Clerck zijn in het kapitaal gestapt van de Gentse sofware ontwikkelaar Cloudalize. Dat blijkt uit een nieuwe kapitaaloperatie waarbij Cloudalize 1,87 miljoen euro kapitaal binnenhaalt geïnvesteerd door een vijftal partijen. Gregory en Anthony De Clerck zijn de zonen van de rentenierende industrieel Jan De Clerck, de oudste zoon van wijlen Roger De Clerck. Ze leggen zich toe op het beheer en de diversificaties van het familiekapitaal. Cloudalize creëert zware grafische werkomgevingen ‘in the cloud’ die ontsloten worden op smartphones en tablets. De verwachtingen in het bedrijf zijn hoog. Eerder pompte Horizon Ventures, het investeringsfonds van de Hongkongse telecommagnaat Li Ka-Shing, 3,4 miljoen euro in het jonge bedrijf. In die operatie wordt gesteld dat Cloudalize op termijn minstens 100 miljoen dollar moet waard zijn.



Dat Hongkongse investeringsfonds Horizons Ventures van telecommiljardair Li Ka-Shing heeft een indrukwekkend parcours afgelegd. Zo stapte het in 2007 al in het kapitaal van het toen amper drie jaar oude sociale netwerk Facebook. Later pompte hij ook geld in de Israëlische navigatieapp Waze en de Zweedse muziekstreamingsdienst Spotify.

Bij de huidige kapitaaloperatie voor Cloudalize werd ook een obligatielening van 1,2 miljoen euro omgezet in kapitaal. Daarbij zijn 31 ontleners betrokken. Eén van hen is Davy Demuynck, sterkhouder van de Waregemse projectontwikkelaar Ion waar ook Paul Thiers in investeerde. Een andere investeerder is de Antwerpse familie Muyshondt van het aardappelverwerkend bedrijf Pomuni.