NIEUW – Financieel debacle Sergio Herman drijft wig in familie Dheedene

Luc Dheedene (midden) met zijn zonen Miguel (L) en Gregory (r). (Foto: Fashion Club)

RECHT VAN ANTWOORD
De familie Dheedene en Sergio Herman namen tot hun ontzetting kennis van het door u gepubliceerde artikel met de misleidende titel “Financieel debacle Sergio Herman drijft wig in familie Dheedene”.
Alle betrokken partijen wensen te benadrukken dat de beslissing om het restaurantconcept BLUENESS ANTWERP aan te passen tot VERSO CAFE uitsluitend is genomen vanwege gewijzigde marktomstandigheden. Als ondernemers weten alle partijen dat durf om te veranderen cruciaal is voor succes.
De familie Dheedene beheert diverse vennootschappen die actief zijn in verschillende sectoren. Geen enkel familielid draagt als enige de verantwoordelijkheid voor de leiding van een specifieke tak. Luc Dheedene wil hierbij expliciet verklaren dat Gregory Dheedene niet als enige verantwoordelijk mag of kan worden gehouden voor de investeringen in hospitality. Evenmin is de beslissing van Gregory Dheedene om zich terug te trekken uit enkele operationele vennootschappen te wijten aan deze investeringen in hospitality.
Voorts wil de familie Dheedene haar vertrouwen in Sergio Herman en zijn team bevestigen, zoals blijkt uit de blijvende samenwerking voor LE PRISTINE ANTWERP dat recent zijn vierde verjaardag vierde.
Ondernemerschap blijft voor de familie Dheedene en Sergio Herman een gezamenlijk verhaal, waarvan het einde niet vooraf bepaald is. We betreuren dat ondernemerschap in Vlaanderen gepaard gaat met negatieve pers en ondersteunen onze werknemers in hun dagelijkse streven naar culinair succes.
Wij wensen nogmaals te herhalen dat jullie artikel feitelijk niet correct is en verzoeken om het artikel weg te laten en om deze rechtzetting te publiceren.
Luc Dheedene
Gregory Dheedene
Miguel Dheedene



(Artikel)

De nu 72-jarige mode ondernemer Luc Dheedene had het zich wellicht anders voorgesteld wanneer hij vorig jaar het beleid van zijn groep in handen liet van zijn twee zonen Miguel en Gregory. De eerste was meer en meer betrokken bij de modemerken die zijn vader uitbouwde, de tweede nam de diversificatie in de horeca voor zijn rekening. Gregory Dheedene investeerde belangrijke bedragen in de uitbouw van de Antwerpse luxerestaurants Le Pristine en Blueness, twee zaken die dreven op de naam en de consultancy van Sergio Herman. Blueness sluit nu echter de deuren wegens niet winstgevend terwijl Le Pristine meer dan 3 miljoen euro schulden meesleept. Vader Dheedene nam daarop het heft terug in eigen handen. In mei dit jaar ontzegde hij zijn zoon Gregory de toegang tot het bedrijf. Waarop Miguel liet weten dat de taken van Gregory werden overgenomen door het management. Dat gebeurde zowel bij het horecabedrijf Verso als bij het modebedrijf Fashion Club 70. Gregory Dheedene van zijn kant tekent officieel voorbehoud aan bij de jaarrekeningen van de twee bedrijven.

Ondanks het gebruik van de naam Sergio Herman had Bleuness van bij de start in mei 2022 af te rekenen met negatieve kritieken. Het restaurant was ondergebracht in het vroegere Verso Café van de familie Dheende dat met Sergio Herman werd omgebouwd tot een prestigieus Frans-Japans geïnspireerde zaak. Die format faalde echter. Sergio Herman moest een maandelijkse huur betalen van 14.000 euro voor de zaak en het restaurant kon dat bedrag niet opbrengen. “Het sterk veranderende consumptiegedrag sinds de coronapandemie, in combinatie met een gesatureerde markt voor fine-dining in Antwerpen, hebben ons nieuwe inzichten gegeven”, zo klinkt het officieel. De familie Dheedene neemt nu de zaak terug over en gaat die heropenen onder de oude naam Verso Café. Le Pristine, goed voor één Michelin ster, draait momenteel wel verder. Met dat restaurant kijkt de familie Dheedene aan tegen een schuld van 3,4 miljoen euro. In december vorig jaar werd Luc Dheedene terug bestuurder in beide zaken.

Met Fashion Club 70, ooit gestart in de Brusselse Trade Mart, bouwde Luc Dheedene een bedrijf uit dat meer dan 50 luxemerken in de Benelux verdeelt. Doorheen de jaren heeft Fashion Club 70 ook zelf geïnvesteerd in retailactiviteiten met winkels als Liu Jo en 7 For All Mankind, en de multibrand luxeboetieken Verso Antwerpen en Verso Knokke. Fashion Club 70 diversifieerde daarnaast ook in horeca initieel met Mattherhörn en Matterhörn Sud, ijssalon Gelato Giuliano en Verso Café. En daarna dus met Segio Herman. Vader Luc Dheedene betrok zijn beide zonen in de zaak. “Opmerkelijk, vertelde hij daarover, de een zou advocaat worden, de andere chef kok, maar beiden kwamen als student in het bedrijf terecht en zijn er ook gebleven.” In maart vorig jaar dan werden Miguel en Gregory respectievelijk CEO en COO van het modebedrijf. Die familiale eenheid heeft dus niet lang stand gehouden.