De 60-jarige topchef Peter Goosens heeft de laatste balans neergelegd van zijn operationele restaurant Hof Van Cleve in Kruisem. Vorig jaar droeg, of verkocht hij, de naam van zijn restaurant over aan zijn 35-jarige souschef Floris Van Der Veken. Over 2023 boekte Goossens een netto winst van 2,6 miljoen euro tegenover 2,2 miljoen het jaar daarvoor. Goossens beloont zichzelf en zijn echtgenote met een dividend van 1,1 miljoen euro. Tegelijkertijd legt hij een reserve aan van 4,9 miljoen euro in geldbeleggingen. Goossens kan nu zijn naam verder verzilveren via consultancy contracten zoals hij er een afsloot met het hotel La Réserve in Knokke dat nu in handen is van Bart Versluys en Marc Coucke.
490 euro per persoon. Dat was de prijs van het afscheidsmenu dat Goossens serveerde in zijn drie sterren restaurant. Aangepaste wijnen niet inbegrepen. Meteen na de aankondiging om zijn carrière stop te zetten, in februari 2023, stroomden de reservaties binnen. Tot op de laatste dag, 22 december 2023, hield Goossens zijn culinaire marketing vaandel hoog. Zo kregen koning Filip en koningin Mathilde op de laatste zaterdagavond nog een tafeltje toegewezen. Het nieuwe Hof Van Cleve onder leiding van Floris Van Der Veken opende eind januari de deuren en kreeg meteen twee Michelinsterren.