VOETBALGELD – Bart De Wever en Paul Gheysens trekken in tandem naar 14 oktober

Bart De Wever (midden) en Paul Gheysens (links) bij de opening van de nieuwe tribune op de Bosuil eind vorig jaar. Tussen hen in N-VA schepen Ludo Van Campenhout. Rechts van hen spelersmakelaar Luciano D’Onofrio. (Foto: Benoit De Freine)

Paul Gheysens, eigenaar van de bouwpromotor Ghelamco maar ook van de eersteklasser Royal Antwerp FC, gaat het bestaande stadion op de Bosuil volledig renoveren. En uitbreiden. Dat laatste doet hij samen met de Antwerpse N-VA burgemeester Bart De Wever. Die zal aanpalende gronden inbrengen, noodzakelijk om het project te realiseren. Meteen zijn daarmee de hypothetische plannen van de baan om een volledig nieuw stadion te bouwen dat dan gemeenschappelijk zou worden gebruikt door Antwerp en Beerschot Wilrijk. Vooral Antwerp supporters waren tegen die plannen. Voor Bart De Wever komt het nieuws mooi in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Wellicht heeft de N-VA politicus nog een aantal andere konijnen in zijn hoed zitten in deze pré-electorale periode.

Paul Gheysens zette vorig seizoen al een nieuwe tribune neer op de Bosuil. Die werd vorig jaar op 25 november in gebruik genomen voor de match tegen KV Mechelen. De nieuwe tribune telt 5.600 zitjes, maar ook 20 loges, business seats, burelen en een restaurant voor 700 personen.In de nieuwe plannen zullen tribune 2 en 4 worden herbouwd, waardoor de totale capaciteit wordt opgetrokken naar 23.000 plaatsen. In tribune 4 zal een jeugdcomplex worden ondergebracht. Antwerp wil de jeugdopleiding uitbouwen van 200 naar 400 tot 500 jongeren. Tribune 2 wordt een zittribune met opklapbare zitjes, waardoor die ook als staantribune kan dienen. Gheysens hoopt de werken tegen 2019 afgerond te hebben. (Lees verder onder de foto)

Meteen lijkt het idee om in Antwerpen een gemeenschappelijk stadion voor zowel Antwerp als Beerschot-Wilrijk te bouwen definitief van de baan. Eerder werd gezegd dat De Wever voor dat plan gronden op de site Petroleum-Zuid zou ter beschikking stellen. Nu echter zal De Wever extra gronden aanbrengen aanpalend aan de Bosuil.