VOETBALGELD – Callant vertrekt bij KV Oostende, incasseert Marc Coucke?

Frank Dierckens (links) naast Luc Callant (Foto: KV Oostende)

Verzekeringsmakelaar Peter Callant stopt als voorzitter van KV Oostende, na iets meer dan één jaar in functie. Hij wil zich “na een zeer intens jaar opnieuw meer kunnen toeleggen op zijn verzekeringsbedrijf”, zo zegt de kustploeg in een persbericht. Frank Dierckens, eigenaar van het zonneweringsbedrijf Diaz Sunprotection uit Tielt en tot voor kort ondervoorzitter, wordt Callants opvolger. De vraag stelt zich of de verkoop van Oostende door Marc Coucke hiermee definitief afgerond is. Onmiddellijk nadat Coucke begin vorig jaar bekend maakte dat hij Oostende had verkocht aan Callant, rezen vragen omtrent de financiële draagkracht van de verzekeringsspecialist. Coucke zijn financiële specialisten zetten daarop een structuur op poten waarbij hun werkgever direct 15 miljoen euro kon incasseren op de verkoop. 15 miljoen zou worden doorgeschoven naar de verkoop door Callant van zijn Oostende-aandelen. Nu dus.

Coucke moest Oostende begin vorig jaar verkopen nadat hij de nieuwe eigenaar was geworden van de topploeg RSC Anderlecht. Die verkoop moest binnen de 2 maand geregeld worden, een hele opgave. Oostende was zwaar beladen met schuld tegenover Coucke. Daarom werd een structuur opgezet waarbij Callant eigenaar werd maar wel met een uitstel van betaling tot hij zelf zijn aandelen kon verkopen. Dat is nu blijkbaar gebeurd. Begin dit seizoen nam Dierckens al 10 procent aandelen van Peter Callant over en nu engageert de ondernemer uit Tielt zich nog verder bij de club. Hij wordt hoofdaandeelhouder en ook voorzitter. Hij kondigt meteen ook een kapitaalverhoging aan bij Oostende.



Meer financiële details zijn er op dit moment nog niet bekend. Callant zelf zegt dat hij zich om zakelijke redenen terugtrekt. Hij wil zich enerzijds opnieuw 100% kunnen focussen op zijn eigen bedrijf, anderzijds effent hij de weg om de financiële basis van KV Oostende nog te versterken, zo klinkt het. Peter Callant: “Het is allemaal wat veel geworden. De voorbije weken is gebleken dat de combinatie met mijn functie als CEO van Callant Verzekeringen & Financieel Advies steeds zwaarder zou worden. De transferperiode, het licentiedossier, de budgetcontrole, de uitbouw van het team, het businessnetwerk en de uitgebreide extra-activiteiten zijn allemaal wat veel geworden.” “Als voetballiefhebber had ik altijd al de ‘goesting’ om me verder te engageren in een club.”, zegt Dierckens van zijn kant.