VOETBALGELD – Collateral damage in KV Oostende met Versluys en Coucke

Het stadion logo van Versluys op de grond, zoals verspreid op de digitale media door KV Oostende.

Vandaag heeft een werkploeg met een hoogtewerker de naam ‘Versluys Arena’ verwijderd van het voetbalstadion van KV Oostende. De ingreep gebeurde op vraag van bouwondernemer Bart Versluys en zonder medeweten van de voetbalploeg zelf. Inzet vormt concreet een claim van 400.000 euro van Oostende op het bouwbedrijf van Versluys. Maar die laatste weigert met geld over de brug te komen. Bart Versluys zijn bouwbedrijf is voor gelijke delen in handen van hemzelf en van Marc Coucke. Die laatste vocht maandenlang een strijd uit met Oostende en zijn vroegere hoofdaandeelhouder Frank Dierckens omtrent de huur van de nieuwe hoofdtribune van de ploeg. Die tribune is eigendom van Coucke. PMG Groep, de Amerikaanse overnemer van Oostende, doet moeilijk over het huurcontract over die tribune.

De samenwerking tussen Versluys Bouwgroep van CEO Bart Versluys en KV Oostende gaat terug tot kort na de bouw van de nieuwe hoofdtribune in 2016. Op dat moment werd een contract opgesteld waarbij Versluys per seizoen 400.000 euro betaalt om de naam aan het stadion te verbinden. Die betaling gebeurde per seizoen in vijf schijven. “Twee jaar lang werd die betaling correct uitgevoerd, maar plots stoppen die betalingen”, valt te horen binnen de club. Voor het pas afgelopen seizoen wacht de club dus nog op 400.000 euro. Probleem is echter dat het bewuste contract wel is opgesteld maar niet is ondertekend.



Gesprekken tussen KV Oostende en de nieuwe eigenaar enerzijds en CEO Versluys anderzijds leverden geen oplossing op, waardoor de club nu een deurwaarder heeft aangewezen om via een dagvaarding het geld alsnog te ontvangen. “Want 400.000 euro is voor onze clubwerking niet min”, klinkt het nog. Nu liet Versluys vandaag zonder medeweten van de club de letters Versluys Arena van de stadiontribune verwijderen. “KVO neemt er akte van dat Bouwgroep Versluys zonder ons medeweten de letters Versluys Arena van de stadiontribune heeft verwijderd”, zegt Oostende op zijn website. “Deze actie komt er nadat KVO een gerechtelijke procedure heeft opgestart tegen Bouwgroep Versluys naar aanleiding van een betwisting rond betalingen in verband met de stadionnaam. KVO laat zich hier echter niet door intimideren en vervolgt zijn gerechtelijke stappen. Daarnaast wordt er gecontroleerd of er tijdens het verwijderen van de letters geen schade is berokkend aan de tribune.”