VOETBALSCHANDAAL: Onderzoek breekt moraal van 87-jarige Roger Lambrecht (en hij zet SK Lokeren dan toch te koop)

Roger Lambrecht neemt ‘op korte termijn’ afscheid van zijn lievelingskind SK Lokeren en dat zowel als manager en als aandeelhouder. Een externe adviseur is op zoek naar een nieuwe structuur voor de veelgeplaagde club. Gesprekken met geïnteresseerden zijn aan de gang. Het zou gaan om “Vlaamse ondernemers”. Vraag is echter of hun huidig klimaat daarvoor gunstig is. Lokeren staat onderaan de rangschikking, haar trainer Peter Maes werd opgepakt in het gerechtelijk onderzoek naar het voetbalschandaal en daarna ontslagen door de club. Eigenaar Roger Lambrecht van zijn kant worstelt al enkele jaren met zijn emotioneel afscheid van de club. Het nu lopende schandaal is er voor Lambrecht net te veel aan.De huidige mededeling komt opmerkelijk genoeg van het bestuur van SK Lokeren. De 87-jarige Roger Lambrecht wil Lokeren dit seizoen nog verkopen, gesprekken met geïnteresseerden zijn aan de gang, zo luidt hun boodschap. Dat is opmerkelijk want normaal communiceert de bijwijlen autoritaire Lambrecht zelf over de club. De voorleiding van Peter Maes in het gerechtelijk onderzoek heeft nu bij Lambrecht blijkbaar enkele mentale bakens verzet.

Roger Lambrecht maakte fortuin met de distributie van autobanden. In de marge investeerde hij fors in SK Lokeren en bouwde hij een eigen kunstcollectie uit. “Hij beseft echter ook dat zijn leeftijd hem ertoe noopt om op relatief korte termijn niet alleen afscheid te nemen van het dagdagelijkse bestuur van de club maar ook als aandeelhouder de fakkel over te dragen. Dhr. Lambrecht heeft daartoe een tijd geleden al stappen gezet en een externe adviseur aangesteld die hem en de club professioneel bijstaan in de zoektocht naar (een) nieuwe aandeelhouder(s).” zo leert de mededeling van de raad van bestuur.

Er zouden dus nu overnamegesprekken lopen met Vlaamse ondernemers. Vraag is echter of het klimaat daarvoor gunstig is. De laatste transactie in die sector is niet inspirerend. De ondernemers Olivier Somers en Dieter Penninckx kochten voor 4 miljoen euro 70 % van KV Mechelen. Enkele maanden later degradeerde hun ploeg, Somers werd opgepakt door het gerecht en verbleef maanden in de cel en Mechelen dreigt naar de amateurklasse gedegradeerd te worden.