Familie Aertssen [209]

Aertssen

Vermogen € 115 815 000
Gekend als Aertssen
Activiteit Bouwbedrijf
Inplanting Stabroek
Tendens Stijgend
Huidige positie 209


Een halve eeuw terug begon vader Aertssen in het verdwenen polderdorp Oorderen met grondverzet. Vandaag leidt de familie een groot aannemingsbedrijf van infrastructuurwerken in Vlaanderen. Ruim 500 medewerkers en een hoogtechnologisch machinepark met zo’n 1000 bulldozers, diepladers, dumpers, kranen, enz. zorgen ervoor dat alle projecten in goede banen geleid worden.

Onze roots liggen in Vlaanderen en daar ligt ook onze toekomst, zo zeggen ze bij Aertssen. Wij blijven ons profileren als een Vlaams bedrijf, maar met een open kijk op de wereld. We werken eveneens mee aan internationale projecten, zoals in het Midden-Oosten waar we betrokken zijn bij de aanleg van spectaculaire infrastructuurwerken.

Maar ook dichter bij huis is de groep betrokken bij grootste projecten. Jaarlijks geraken de Belgische stranden, door de aanhoudende getijden, een grote hoeveelheid zand kwijt aan de zee. Daardoor verdwijnt er steeds een groot gedeelte van het strand. Met grote middelen pakt Aertssen dit aan. Dag en nacht wordt er zand afgegraven en opnieuw op het strand gestort. Vervolgens wordt het strand geprofileerd.

Het bedrijf was ook nauw betrokken bij de renovatie van het Centraal Station in Antwerpen. Alvorens de grondwerken voor de twee nieuwe ondergrondse verdiepingen in het station te kunnen aanvatten, dienden de bestaande structuren onder het perron afgebroken te worden. Een uitdaging van formaat, want op geen enkel moment mocht het treinverkeer in het station onderbroken worden. Ook de aanleg van de nieuwe tunnel die het station met het noorden van Antwerpen verbindt, werd door Aertssen voorbereid.