Familie De Neef [371]

Vermogen € 60 473 000
Gekend als TDN Group
Activiteit gespecialiseerde aanneming en beheer vermogen
Inplanting Heist-op-den-Berg
Huidige positie 371


Herman De Neef was in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw actief als ondernemer in de chemische sector en de recyclagesector. Begin van de 21ste eeuw waren zijn activiteiten geconcentreerd rond het bedrijf De Neef Conchem. De Neef Conchem produceert preventieve en curatieve waterdichtingsproducten en producten voor de bescherming en reparatie van beton. Deze producten worden vervaardigd in België, Spanje en de Verenigde Staten en worden wereldwijd verkocht. In 2011 verkocht Herman De Neef zijn bedrijf aan de multinational Grace. Hij bleef wel actief in de chemische sector met zijn bedrijf De Neef Chemical Processing dat zich toelegt op recyclage van chemische restproducten. In 2016 startte hij een nieuw bedrijf op dat via recyclage solventen kon maken die bruikbaar waren in de farma industrie.

Ondertussen was Tony De Neef, zoon van Herman, zijn eigen aannemingsbedrijf opgestart. TDN Group werd opgericht in 1993 en bouwde in de loop der jaren een stevige reputatie op als pionier en innovator dankzij het toepassen van geavanceerde technieken in complexe bouwprojecten. TDN heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in onder meer structurele renovatie en bescherming van woningen, utiliteitsgebouwen, historische gebouwen en in waterdichting van ondergrondse en moeilijk toegankelijke structuren.

Herman De Neef heeft zijn financiële belangen ondertussen gegroepeerd in Luxemburg. In België is hij nog actief als investeerder met zijn holding Union Betco. Zo stapte hij onder meer in SmartFin Capital, het investeringsbedrijf van Jürgen Ingels en was hij ook aandeelhouder van het Vlaamse investeringsfonds Buy-Out Fund. Zijn zoon Bart neemt ondertussen meer en meer zijn taken over.

In 2021 fusioneerde de Luxemburgse patrimoniumholding Leo Participations met Union Betco. Tegelijkertijd verkocht Herman De Neef 70 % van zijn chemiebedrijf aan Vic Swerts, de oprichter van Soudal. Bijna 50 jaar terug gingen Swerts en De Neef samen van start als jonge ondernemers. Maar al snel liepen hun wegen uit elkaar. Op 78-jarige leeftijd verdeelt De Neef zijn vermogen van 60 miljoen euro onder zijn drie kinderen.