Familie Erwin De Keyser [452]

Vermogen € 45 580 000
Gekend als NexT Invest
Activiteit Industriële holding
Inplanting Galmaarden
Tendens Neutraal
Huidige positie 452


Erwin De Keyser startte zijn carrière in de inktsector. Hij verkocht in 2003 de groep Trenal, gespecialiseerd in inkt voor coldsetdrukken, aan ANI, een spin-off van Akzo Nobel. Eerder al, in 1999, kocht hij Arets Graphics maar hield dat in 2003 buiten de verkoop van Trenal.

Arets Graphics uit Niel bij Boom is actief in de niche van UV-inkten. UV-inkt heeft als grote voordeel dat hij bij het drukken veel sneller droogt door het gebruik van UV-licht. ‘Het is een beetje het zonnebankprincipe’, zegt Erwin De Keyser, voorzitter van Arets Graphics, aan de krant De Standaard. De techniek is duurder dan drukken met conventionele inkt, maar wordt vooral gebruikt in processen waar die snelle droging vereist is. De voedingssector is de grootste klant. ‘Alles wat je in de rekken van Delhaize ziet met een gekleurde verpakking, is met UV-inkt gedrukt’, zegt Luc Van Doorsselaere van Arets.

In 2007 werd FortisPE de individueel belangrijkste aandeelhouder van Arets maar verwierf geen meerderheid. De vroegere hoofdaandeelhouder, Erwin De Keyser en zijn Next Group, herinvesteren in de nieuwe structuur naast Luc Van Doorsselaere die ook al aandeelhouder was in de oude structuur. Erwin De Keyser diversifieerde de afgelopen jaren zijn vermogen in de sector van durfkapitaal en is onder meer aandeelhouder bij Big Bang Ventures en Allegro.

Na het overlijden van vader Jordaan De Keyser in 2001 ging het familiaal vermogen over op zijn twee kinderen Erwin en Inge. Ze controleren elk 50 procent van de Next Group.