Familie Hedwig De Meyer [553]

Hedwig De Meyer

Vermogen € 34 555 000
Gekend als Stageco
Activiteit Bouwen van podia
Inplanting Werchter
Tendens Stijgend
Huidige positie 553


Stageco ontstond 35 jaar geleden in het kielzog van het Rock Werchter Festival. Geboren en getogen Werchternaar Hedwig De Meyer organiseerde in de jaren ’70 een lokaal festivalletje. Het evenement barstte al snel uit zijn voegen en men moest op zoek naar een groter podium. Omdat het enige alternatief uit Groot-Brittanië niet voldeed aan de vereisten, besloot men er zelf maar één te bouwen. Collega-organisatoren kampten met hetzelfde probleem, waardoor Stageco ook stilaan begon te leveren. In 1985 werd de firma Stageco een feit.

Wanneer Genesis in 1986 een podiumstructuur bestelde voor hun ‘Invisible Touch Tour’ was dit meteen de start van de internationale expansie van Stageco. De Meyer besloot de traditionele stellingbouw achter zich te laten en ontwikkelde een eigen torensysteem. Dit systeem is minder arbeidsintensief, beschikt over meer draagkracht en biedt meer veiligheid.

In 1987 bestelde ook Pink Floyd een Stageco podium voor hun ‘Momentary Lapse Of Reason Tour’. De tournee nam Stageco mee naar Australië; Nieuw Zeeland en Europa en zette het bedrijf voorgoed op de kaart.

In 1992 zag het Stageco US filiaal in Colorado Springs het licht. In de daarop volgende jaren werden nog meer filialen geopend, ondermeer in Nederland, Frankrijk en Duitsland om de lokale markten beter te kunnen bedienen.

Toch poogt Stageco ook de lokale markt te bezetten. Naast podia in diverse maten en gewichten, bouwt Stageco allerhande tijdelijke constructies voor de meest uiteenlopende evenementen, zoals sporthappenings, modeshows, bedrijfsfeest, productlancering, enzovoort.