De familie Ally [554]

Vermogen € 35 000 000
Gekend als Buurtslagers
Activiteit Verwerking en distributie van vleeswaren
Inplanting Aalter
Huidige positie 554


Geert Ally ging eind van de jaren ’80 samen met enkele vennoten van start met zijn eerste Buurtslagerij. Ally is zelf slager en bio-ingenieur van opleiding. De voorbije decennia bouwde hij zijn bedrijf uit tot één van de grotere Belgische vleesverwerkende bedrijven. In het hoofdkwartier in Aalter, dat luistert naar de naam Meat & More, werken om en bij 300 mensen. Daar gebeuren alle centrale vleesverwerkende activiteiten, van uitbenen tot versnijden en verpakken. 100 mensen werken in de vleesverwerking, 100 in de distributie en daarnaast zijn er nog 100 bedienden.

Een deel van alle vlees wat in Aalter wordt verwerkt, gaat naar de 23 Bon Ap eetwinkels van de groep. Onder de naam Buurtslagers of private label baat de groep Meat & More verder ruim 130 slagerijen uit , in of nabij grootwarenhuizen zoals Carrefour Market, AD en Proxy Delhaize, Smatch en LIDL. De groep Meat & More en Buurtslagers is handen van de groep Meat Invest International en de daarmee verbonden investeerders. Geert Ally staat voor om en bij 40 procent van de groep.

Geert Ally blijft graag onder de radar. Toch werd hij in 2015 officier in de Orde van Leopold II. Die werd hem uitgereikt door Pieter De Crem (CD&V), op dat moment staatssecretaris en niet dienstdoend burgemeester van Aalter.