Familie Heeren [480]

Vermogen € 41 929 000
Gekend als Hubo
Activiteit Doe-het-zelf zaken
Inplanting Schilde
Tendens Stijgend
Huidige positie 480


De wortels van Groep Heeren liggen in de jaren zeventig van vorige eeuw, wanneer vader Raymond Heeren in Hasselt van start ging met een installatiebedrijf in sanitair en cv. Later kwamen daar de doe-het-zelf  zaken Heeren Doe-het-zelf en Gamma bij, naast zwembaden en zonnebanken. “Terwijl mijn oudere broers verder gingen met de activiteiten in zonnebanken, begon ik in 1992 mijn moeder Liliane bij te staan in de doe-het-zelf-branche”, vertelt Tom Heeren in het Belang van Limburg in 2020. Vier jaar later nam hij de fakkel van zijn ouders over. In 2003 was de Groep Heeren al gegroeid tot twaalf Gamma’s en negen Hubo’s. “De Gamma’s hebben we toen verkocht, en dat maakte de middelen vrij om mijn broers uit te kopen”, zegt Tom Heeren. En zo werd Tom Heeren in 2003 voor de volle 100 procent eigenaar van de groep. In 2020 baat de Groep Heeren twintig Hubo’s uit in Vlaanderen. 

Een Hubo-winkel telt om en bij 25.000 doe-het-zelfartikelen en aanverwante voor in en rond het huis. De doe-het-zelfzaken hebben een oppervlakte van 2.000 tot meer dan 3.000 m². Hubo heeft een gevarieerd publiek van particuliere doe-het-zelvers, waarin zowel de occasionele hobbyist met zijn kleine vraag als de ambitieuze en gedreven doe-het-zelver terug te vinden is. De bereikbaarheid is strategisch: Hubo’s liggen buiten het centrum, langs belangrijke invalswegen en hebben een grote parking.

Nog in 2020 besluit de dan 47-jarige Tom Heeren dat de doe-het-zelf markt in België verzadigd is. Daarop kiest hij voor houthandel als duurzame diversificatie voor zijn bedrijf.