Michel Delloye [472]

Michel Delloye

Vermogen € 42 187 000
Gekend als Onbekend
Activiteit Beheer vermogen
Inplanting Brussel
Tendens Stijgend
Huidige positie 472


Michel Delloye studeerde in 1981 af als licentiaat in de rechten aan de UCL. Na een tussenstop bij het auditbureau Deloitte werd hij in 1984 financieel directeur bij de Groep Brussel Lambert (GBL). Die holding is op dat moment al twee jaar in handen van Albert Frère. Delloye wordt de vertrouweling van de Waalse gewezen staalmagnaat. Delloye haalde zijn strepen definitief binnen met zijn aanpak van de crisis rond de groep Drexel Burnham Lambert.

Vanaf 1984 kende Drexel een felle groei. Met supertrader Michael Milken groeide Drexel uit tot het centrum in de markt van de junk bonds, de rommelobligaties. De groei van Drexel was indrukwekkend maar omstreden. Vanaf 1988 waren er geruchten over handel met voorkennis en marktmanipulatie. Delloye werd naar New York gestuurd om de schade voor GBL te beperken. Drexel vroeg in februari 1990 een concordaat aan. Milken werd voor de rechter gesleept en veroordeeld. Delloye slaagde er in GBL, en dus Albert Frère, buiten de rechtszaken te houden. Als beloning werd Delloye directeur-generaal bij de holding van Frère.

Later kreeg hij de leiding over de Luxemburgse mediagroep RTL, ook al een telg uit de groep van Frère. In 1996 stapte hij echter abrupt op en liet Albert Frère achter zich. Zijn broer Victor blijft op dat moment wel verbonden aan de Nationale Portefeuillemaatschappij, de topholding van Frère. Na zijn vertrek richtte Michel Delloye het private-equityfonds Cytindus op. Hij investeerde onder meer in de Waalse beeldgroep EVS. Delloye werd daarna in steeds meer bedrijven onafhankelijk bestuurder. Dat was zo bij de vastgoedgroep Matexi, bij de holding Brederode, bij het telecombedrijf Telenet en bij de holding Bois Sauvage waar hij voorzitter werd. De gedelegeerd bestuurder van Bois Sauvage, Vincent Doumier, kwam in opspraak omdat hij een belangrijk pakket Fortis-aandelen verkocht net voor het weekend dat de Belgische overheid de financiële dienstengroep moest redden. Doumier bracht in september 2009 enkele dagen in de gevangenis door op verdenking van handel met voorkennis. In 2011 stapte Delloye op bij de holding.