De van Luik afkomstige financier Guy Paquot kende als investeerder heel wat woelige jaren. In september 2009 werd Vincent Doumier, de gedelegeerd bestuurder van zijn holding Bois Sauvage, aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise. Hij werd officieel beticht van valsheid in geschrifte en misbruik van voorkennis. Guy Paquot controleert de beursgenoteerde holding Compagnie de Bois Sauvage. Alles heeft te maken met het debacle van de bank Fortis waarin Bois Sauvage een belangrijke participatie aanhield. Bois Sauvage verkocht op vrijdag 3 oktober 2009 3,6 miljoen aandelen Fortis of het gros van zijn belang. Dat gebeurde op een ogenblik dat intimi al wisten dat een propere redding van Fortis mislukt was. Dat nieuws werd pas vrijdag 3 oktober na beurstijd bekendgemaakt. Fortis Bank werd in het weekend van 4 en 5 oktober opgesplitst en verkocht.
Bois Sauvage kon haar aandelen verkopen tegen 5,4 euro per stuk. Het duurde meer dan een week vooraleer de handel na 3 oktober hernomen werd. Bij de hervatting werd nog maar 1 tot 2 euro per aandeel betaald. De handel op 3 oktober was bijzonder druk want de informatie lekte aan alle kanten. In datzelfde kader werd ook de gewezen voorzitter van het VBO, Luc Vansteenkiste, opgepakt. Vansteenkiste is de sterke man van het bedrijf Recticel, waar Doumier trouwens ook bestuurder is. Vansteenkiste is dan weer zowel onafhankelijk bestuurder bij Bois Sauvage als bij BNP Paribas Fortis. Vansteenkiste was dus aanwezig op de twee niveaus. Doumier is ondertussen terug op post. De beleggers zelf liggen blijkbaar niet echt wakker van alle gerechtelijke turbulenties. De koers van Bois Sauvage doorstond de storm relatief goed. Na twee moeilijke jaren 2008 en 2009 werd in 2010 opnieuw winst geboekt. Guy Pacquot stapte ondertussen wel op als voorzitter van de holding.
In 2013 heeft de holding een minnelijke schikking getroffen met het Brussels parket rond de zaak Fortis. De holding betaalde 8,8 miljoen euro, waardoor een strafproces vermeden kon worden. Op de deal is er heel wat kritiek gekomen, omdat er initieel werd gesproken van een boete van 30 miljoen euro.
Paquot bouwde een sterk gediversifieerde industriële holding uit met Bois Sauvage. Zo controleert hij 100 procent van pralineproducent Neuhaus maar bezit hij ook participaties in chemische bedrijven zoals Recticel. In 2019 overleed Paquot op 78-jarige leeftijd in Botswana. Momenteel zijn er om en bij 15 familiale aandeelhouders die nu Bois Sauvage controleren. De operationele leiding ligt bij Valérie Paquot, dochter van Guy Paquot.