Familie Kandiyoti [159]

Vermogen € 165 000 000
Gekend als Chemitex
Activiteit Spinnerijen
Inplanting Brussel
Tendens Stijgend
Huidige positie 159


De familie Kandiyoti profileert zich als een flexibele toeleverancier van stoffen en weefsels aan de textielindustrie. Ze omschrijft haar eigen bedrijf als een ‘supermarkt voor textielbedrijven’, waar iedereen kan langskomen en winkelen. Dat houdt in dat Chemitex grote voorraden aanhoudt en speciale betalingscondities voor klanten hanteert.

Chemitex werd meer dan dertig jaar geleden opgericht. In die periode was er nog een niet onbelangrijke  textiel- en confectie- industrie in Brussel, met een zwaartepunt in de zogenaamde triangle d’or in de Anderlechtse wijk Kuregem. Ondertussen is zowel de wijk als de industrie veel van haar glorie verloren. Maar Chemitex overleefde de crisis wel, naar eigen zeggen door bijzonder flexibel te zijn.

Chemitex beschikt over opslagplaatsen in Antwerpen, Barcelona en Porto. Globaal kan tot 14.000 ton aan producten worden opgeslagen. Dat is nodig om just-in-time te kunnen leveren. Dagelijks zijn er 30 vrachtwagens die uitrijden, dat alles om leveringen binnen de 48 tot 72 uur te garanderen. Op die manier neemt Chemitex het voorraadbeheer van haar klanten over.

Het bedrijf is voor gelijke delen in handen van Erol, Adnan en Metin Kandiyoti.